”Vi vill få spelet att se vackert ut”

”Vi vill få spelet att se vackert ut”

Under fredagen hoppas BC Luleå att ta tredje raka segern i svenska basketligan.
Och vägen dit ska, enligt guarden Brandon Rozzell, gå genom vackert spel.
”Vi ser fram emot att ge fansen en bra show”, säger han.

Det är dags för Norrlandsderby i Luleå Energi Arena. Det är Västerbottenslaget Umeå BSKT som kommer på besök och BC Luleå jagar sin tredje raka seger.

Umeå har ännu inte vunnit någon match i svenska basketligan men däremot spelat jämnt med förväntade topplag som Norrköping Dolphins och Borås Basket.

”Det kommer bli en tuff match. Umeå har haft några bra fighter mot andra bra lag i ligan så vi måste komma ut fokuserade och redo att spela. Vi måste jobba hårt och framför allt ha roligt. Vi ser fram emot att ge fansen en bra show och bara spela BC Luleå-basket”, säger Brandon Rozzell.

BC Luleå och Umeå BSKT möttes på försäsongen. Hemmalaget vet med andra ord vad man ska vänta sig under fredagskvällen.

”De är ett snabbt lag. De har en mix av storlek och snabbhet. Vi måste fokusera på försvarsspelet, kommunicera mycket och göra de små detaljerna bra. Om vi gör det så kommer vi att vinna”, säger Rozzell.

Brandon Rozzell och hans gäng är kända för att spela en snabb och underhållande basket med intensivt försvarsspel. Och vägen till seger mot Umeå BSKT blir genom just det – eller ”vacker basket”, som Rozzell kallar det.

”Ha kul. Vi vill dela mycket på bollen och vi har många individuellt talangfulla spelare. Jag kan göra poäng, Yannick (Anzuluni), Adam (Rönnqvist) och Quinton (Upshur) också. Vi vill att det ska se vackert ut. Få några alleyoops, några extrapassningar och få spelet att se vackert ut som vi vet att vi kan göra”, säger han.

BC Luleå ställer upp med i princip fullt lag. Denzel Andersson är helt redo för spel igen efter en fotstukning. Anton Kobylak-Berglund saknas dock fortfarande på grund av en handskada.

Text: Max Wiik
Foto: Johan Sandström

Kommentarer