”Vi har växt mycket och mognat som lag”

”Vi har växt mycket och mognat som lag”

I premiären av svenska basketligan förlorade BC Luleå mot Södertälje Kings.
Men när Luleå jagar revansch under fredagen gör man det som ett helt nytt lag.
”Vi har börjat få våra leenden tillbaka”, säger guarden Brandon Rozzell.

Premiären i svenska basketligan slutade med en tuff smäll för BC Luleå.

Efter en bra första halvlek och stod ledning efter två spelade perioder så kollapsade Luleålaget totalt. Södertälje Kings jagade ikapp ett stort underläge och fick slutligen stå som segrare.

Men det var i oktober. Nu, i mitten av november, är BC Luleå ett helt nytt lag. Ja, det menar i alla fall guarden Brandon Rozzell.

”Det var en tuff förlust för oss som vi fortfarande har i bakhuvudet. Vi kommer ihåg den förlusten men vi är ett helt annat lag nu i jämförelse med början av säsongen. Vi har växt mycket och mognat som lag. De har blivit bättre som lag – vi har blivit bättre som lag. Det kommer att bli en bra kamp”, säger Brandon Rozzell.

BC Luleå och Södertälje Kings kommer från två helt olika lägen inför fredagens möte i Luleå Energi Arena.

Det förstnämnda laget har två raka segrar i bagaget – och det sistnämnda har istället förlorat sina två senaste.

”De senaste två matcherna känns väldigt bra. Många grabbar har klivit fram och spelat med självförtroende för varandra. Vi har börjat få våra leenden tillbaka och har börjat njuta igen. Det känns bra och vi är på väg tillbaka till vår gamla rytm”, säger Rozzell.

Hur går dina tankar inför fredagens match?
”Vi är taggade för att spela. Det är en ny match för oss och en ny chans för oss att bli bättre. Vi fokuserar på oss själva. Vi vet att om vi spelar hårt, med varandra och som ett lag så kommer vi att vinna. Vi möter ett bra lag så det blir en tuff match som vi alla ser fram emot”.

BC Luleå ställer upp med fullt lag under fredagen och matchen börjar som vanligt klockan 19.04. Ni som inte kan vara på plats i Luleå Energi Arena har möjlighet att följa den via webb-tv på SBLplay.se.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer