”Vi har de bästa fansen och den bästa arenan”

”Vi har de bästa fansen och den bästa arenan”

2-2 i finalserien – och nu väntar en nyckelmatch i Luleå Energi Arena.
Då ska Brandon Rozzell hämta energi från den högljudda hemmapubliken.
”Vi älskar att spela här”, säger han.

SM-final 4 var i mångt och mycket en jämn historia. Ja, åtminstone under tre perioder.

För under de avslutande tio minuterna havererade BC Luleå. Man förlorade den fjärde perioden med 12-27 och slutligen även matchen med 65-80.

”De spelade väldigt bra och genomförde sitt anfallsspel. Det var motsatsen för oss som hade det tufft i försvar och anfall. Ett lag som känner sig självsäkert, spelar bra och genomför sina ‘set plays’ kommer att göra poäng. Det måste vi fixa till framöver om vi vill bli mästare igen”, säger guarden Brandon Rozzell.

Under måndagen väntar en nyckelmatch hemma i Luleå Energi Arena i form av SM-final 5. Det är ingen hemlighet att BC Luleå trivs i sin hemmaborg där man hittills inte förlorat en enda match under slutspelet.

”Vi måste komma dit redo att spela. Vi har gjort ett bra jobb hittills i slutspelet med att försvara hemmaplan. Vi måste bara göra det igen. Vi ser fram emot en fullpackad arena, har sett den senaste matchen på video och fått ihop oss själva igen”, säger Rozzell.

Varför känner ni er så självsäkra på hemmaplan?
”Vi har de bästa fansen och den bästa arenan i hela ligan. Det är enkelt för mig att säga det. Vi älskar att spela här. Det är fantastisk miljö och när vi får igång fansen och oss själva så är det kul att se på. Vi är taggade att göra det igen”.

Vad blir det absolut viktigaste för att ni ska vinna?
”Försvarsspelet, så klart. När vi får stopp i försvar så kan vi komma ut och springa. När vi får dem att skjuta svåra skott kan vi ta returer och bara köra. Allt handlar om försvarsspelet – anfallet kommer att vara där oavsett. Om alla kan spela som ‘Q’ (Quinton Upshur) eller Tom (Lidén) under korgen så kommer det att gå bra. Alla andra, inklusive jag själv, måste steppa upp”.

Matchen börjar som vanligt klockan 19:04. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan följa SM-final 5 via webb-tv på SBLplay.se.

Den sänds även gratis för prenumeranter på NSD.se och Kuriren.nu.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer