”Vi är den regerande mästaren så det är dags att göra det vi gör bäst”

”Vi är den regerande mästaren så det är dags att göra det vi gör bäst”

Foto: Johan Sandström

I kväll, tisdag, börjar slutspelet för BC Luleå med semifinal mot Södertälje Kings.
Det är den tiden på året som spelare som Brandon Rozzell trivs allra bäst.
”Vi är den regerande mästaren så det är dags att göra det vi gör bäst”, säger Brandon Rozzell.

I kväll börjar allvaret för BC Luleå. Efter en lång grundserie är det äntligen dags för semifinal mot Södertälje Kings som spelas bäst av sju matcher.

BC Luleå har haft två veckor av förberedelser där fokus har legat på det egna spelet.

”Det kommer att bli en tuff match. Vi har inte spelat på ett tag och jag vet att alla mina lagkamrater är väldigt hungriga att komma ut och kriga och vara på planen framför våra fans. Vi är den regerande mästaren så det är dags att göra det vi gör bäst. Att komma ut och spela framför våra fans och vinna matcher”, säger Brandon Rozzell.

Vad kommer bli viktigt mot Södertälje?
”Vi fokuserar på oss själva. Det spelar ingen roll vem som är på andra sidan av planen. Vi försöker bara gå ut och göra vårt jobb och det är att vinna. Södertälje den här rundan och nästa runda får vi se vem det blir”.

Vad har ni fokuserat på under de här två veckorna?
”Det har varit bra för oss. Vi har fått vila, rehabilitera våra kroppar och som alla vet är vi en bra grupp killar och goda vänner. Vi har hängt mycket tillsammans, spelat TV-spel och skjutit i hallen. Vi har njutit av tiden tillsammans och även jobbat väldigt hårt på träningarna. Det hjälpte oss att bli redo för slutspelet”.

Brandon Rozzell blir finalernas MVP under slutspelet i fjol när BC Luleå vann SM-guld för första gången på tio år.

Under grundserien har han snittat 16 poäng, fyra returer och fyra assist. Räkna med att han höjer sig ytterligare en nivå under slutspelet.

”Jag ska bara göra vad jag gör. Spela basket, leda mitt lag, hitta mina lagkamrater när de är öppna och om det är min tid att steppa upp och göra spel så kommer jag att göra det”, säger han.

BC Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag i den första semifinalen mot Södertälje Kings.

Du som inte kan vara på plats i Luleå Energi Arena kan som vanligt följa matchen via webb-tv på SBLplay.se. Uppkast sker klockan 19:04.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer