Trepoängsspecialist förlänger kontraktet

Trepoängsspecialist förlänger kontraktet

BC Luleå fortsätter att bygga laget för säsongen 2018/2019.
I dag har klubben förlängt avtalet ytterligare ett år med trepoängsspecialisten Anton Kobylak-Berglund.
”Jag är redo för mitt andra år i klubben”, säger han.

Nyligen kunde BC Luleå berätta att vi behåller guardtalangen Daniel Hansson i ännu en säsong. I dag är vi glada att meddela att ytterligare en spelare har förlängt sitt kontrakt.

Det handlar om den Luleå-fostrade forwarden Anton Kobylak-Berglund som är klar för en fortsättning med BC Luleå.

”Det känns spännande! Jag är redo för mitt andra år i klubben och jag ser fram emot det kommande lagbygget och vad vi kan åstadkomma tillsammans. Samt hur jag själv utvecklas nästa säsong”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Kobylak-Berglund är 21 år gammal, 199 centimeter lång och är känd för sitt trepoängsskott. Under debutsäsongen med BC Luleå snittade han 05:33 minuter och 2,4 poäng per match. Han sköt dessutom makalösa 53,8 procent från trepoängslinjen.

Kobylak-Berglund har tidigare även spelat två år med konkurrenten Jämtland Basket. Den kommande säsongen blir alltså hans totalt fjärde i Svenska Basketligan.

”Efter nederlaget i SM-finalen lagt sig lite så har en revanschlusta fötts. Jag hoppas och tror att vi når ytterligare en SM-final och den här gången kan knipa guldet”, säger Kobylak-Berglund.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson säger att Anton Kobylak-Berglund är en spelare som man vill fortsätta bygga för framtiden med.

”Vi är väldigt glada att Anton stannar hos oss. Han är en egen Luleå-produkt som är i början av sin karriär och har en tydlig spetskompetens i sitt skytte vilket är en enorm tillgång. Anton är en spelare som vi vill fortsätta bygga inför framtiden tillsammans med”, säger Lars Mosesson.

Foto: Max Wiik

Text: Max Wiik

Kommentarer