Toppmöte i Täljehallen

Toppmöte i Täljehallen

Det är tätt mellan toppmötena i SBL redan i inledningen. Först var det Borås mot Jämtland, därefter kom Jämtland mot Kings och nu på lördag är det dags för en uppgörelse mellan Södertälje Kings och Borås Basket.

Kings har vunnit sina båda matcher, medan Borås har tre vinster och en förlust. Förlusten kom mot Jämtland, samma Jämtland som Kings besegrade.

Nu har väl det egentligen ingen betydelse. Viktigare lär boråsarnas trepoängsskytte vara. I förlustmatchen mot Jämtland sköt laget 34 procent, medan siffran i segermatchen mot Wetterbygden var 60.

Men Kings har kvalité i laget och slog Jämtland borta trots att varken Toni Bizaca eller Valter Lindström kunde medverka, det säger en hel del.

I Borås finns också seriens bästa poängplockare så här långt. Han heter Mike Moore och har snittat 23 poäng. I de här lagen finns ytterligare fem spelare som ”snittat” 16 eller mer , så det är inte så konstigt att dessa båda lag toppar poängstatistiken – Borås före Kings.

– Det kommer att bli en spännande match mellan två offensiva lag, säger Kings coach Ludwig Degernäs och tillägger att det också är en match mellan seriens två kanske bästa point-guards – Borås Nimrod Hilliard IV och Kings Eric Garcia.

SBBK hälsar dig välkommen till detta toppmöte i Täljehallen. som har starttiden 1634 denna lördag.

Kommentarer