Södertälje mot försvarsstarkt Frankfurt

Södertälje mot försvarsstarkt Frankfurt

På tisdagskvällen är det dags för andra rundan i FIBA Europe Cup. 32 lag återstår och två av dessa är svenska. Kan Södertälje eller Borås upprepa Norrköping Dolphins bedrift från 2011 och slå sig in bland de 16 bästa lagen? Lagen har kapaciteten men kommer att behöva utnyttja varje uns av den för att nå framgång. Södertälje Kings är först ut på tisdagen mot Fraport Skyliners.

Hade Södertälje Kings redan Frankfurt i tankarna när de mötte Nässjö och Uppsala senast? Två raka förluster i Basketligan är något som det tyska laget har uppmärksammat. Samtidigt påpekar tyskarna att deras eget lag inte kan anklagas för att ha toppat formen heller. Förlusten mot Ulm förra veckan med 61-68 tillskrivs dock främst dåligt skytte. – Vi fick lägena men satte dem inte, säger coach Gordon Herbert.

Tyskarna har också tagit fasta på att Södertälje Kings är det sämsta returtagande laget i FIBA Europe Cup med 26 returer per match. I övrigt verkar stort fokus hos fans ligga på derbyt mot Giessen i helgen så visst har Södertälje Kings chanser att stjäla en bortamatch här.

Fraport Skyliners bakplan med amerikanerna Quantez Robertson och Jordan Theodore tar 35% av lagets alla skott och snittar mest poäng. Kings måste också se upp med 211 cm långe Johannes Voigtmann som snittar 11 poäng och 5 returer i FIBA Europe Cup. Men det är inte offensiven som är Frankfurts styrka. Gordon Herberts mannar släpper bara in 64 poäng per match och det är näst bäst i hela FIBA Europe Cup.

 

Funny facts

  • Två svenskar har spelat för Fraport Skyliners: Ibbe Diarra och Rudy Mbemba
  • En svensk har coach Fraport Skyliners: Charles Barton
  • I Ulm är amerikanen John Dieckelman assisterande coach. Dieckelman bodde länge i Sverige och har tidigare coachat just Södertälje
  • Borås slog Fraport Skyliners ifjol i FIBA Europe Cup. Adama Darboe avgjorde.

 

Matchen sänds via FIBA Europe Youtubesida kl 20:00.

 

Johannes Wohlert

 

Kommentarer