Smakstart efter säsongens bästa försvarsinsats

Smakstart efter säsongens bästa försvarsinsats

BC Luleå fick en superstart på den första semifinalen mot Södertälje Kings.
Anledningen: Säsongens bästa försvarsspel under första halvlek.
”Det var ganska fantastiskt”, säger forwarden Yannick Anzuluni efter segern med 83-62.

Efter två veckor utan match var det under tisdagen dags för semifinal ett för BC Luleå.

På andra sidan stod fjolårsfinalisten Södertälje Kings med ett stjärnspäckat lag och en kvartsfinalseger i ryggen.

Kanske skulle Luleålaget, som inte spelat match på länge, komma ut på hälarna mot ett mer matchvant lag.

Men så blev det absolut inte. Tvärtom.

Hemmagänget spelade säsongens bästa försvarsspel under den första halvleken. Och efter tio spelade minuter hade man gjort 25 poäng och hållit Södertälje Kings på 11.

”Det var en bra match. Vi ville ge publiken en bra start på slutspelet vilket vi gjorde i dag. Vi spelade hårt försvar, rörde på bollen och spelade Luleå-basket i dag”, säger Yannick Anzuluni.

BC Luleå fortsatte på det inslagna spåret under den andra perioden. Hög bollrörelse i anfall, aggressivt försvarsspel och en jämn spridning på poänggörandet.

Det gjorde att man ledde med bekväma 51-26 i halvtid. Något som den assisterande tränaren Håkan Larsson kallade för ”säsongens bästa försvarsinsats”.

”Jag har inte sett videon. Men det var ganska fantastiskt – speciellt i den första perioden. Vi höll dem på 11 poäng i första perioden. Om han säger att det är den bästa defensiva halvleken vi gjort så tror jag på honom (Håkan Larsson). För han är en bra coach”, säger Anzuluni.

Vad var er defensiva plan inför matchen?
”Spela hårt. Vi har inte spelat match på två veckor och dödat varandra på träningar. Nu ville vi döda någon annan och det gjorde vi i dag. Det är slutspel så vi blev lite mer taggade. För några av grabbarna som Jonte och Daniel är det deras första slutspel. Vi ville visa dem hur slutspelet är i Luleå”.

Under de avslutande två perioderna kunde BC Luleå hålla undan och slutligen vinna med 83-62.

Yannick Anzuluni själv visade upp sig från sin bästa sida under första semifinalen. Han stoppade i 22 poäng, tog sju returer, skickade ut fem assist och tog fem steals i segern.

”Det var okej. Jag ville bara göra mitt bästa för att vi skulle vinna. Så länge vi vinner så bryr jag mig inte om min egen statistik”.

Redan på fredag är det dags för match igen. Då spelas semifinal två på bortaplan i Täljehallen med uppkast klockan 18:04.

Poänggörare, BC Luleå: Yannick Anzuluni 22, Brandon Rozzell 15, Quinton Upshur 10, Adam Rönnqvist 8, Tom Lidén 8, Denzel Andersson 7, Brice Massamba 4, Anton Saks 4, Anton Kobylak-Berglund 3, Tim Kearney 2.

Poänggörare, Södertälje Kings: Alexander Lindqvist 16, Auston Barnes 15, Martin Pahlmblad 10, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, Adam Ramstedt 6, Mario Blazevic 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer