Så ska BC Luleå koppla grepp om semifinalserien

Så ska BC Luleå koppla grepp om semifinalserien

Foto: Johan Sandström

Den första semifinalen gick helt enligt planen för BC Luleå.
Nu ska Luleålaget vinna på bortaplan mot Södertälje Kings – för första gången den här säsongen.
”Vi är redo för en lång, jämn och tuff match”, säger forwarden Anton Saks.

BC Luleå fick verkligen en drömstart på det första semifinalmötet med Södertälje Kings.

Luleålagets aggressiva defensiv och höga bolltempo gjorde att hemmagänget drog ifrån tidigt och kunde vinna med bekväma 83-62.

För BC Luleå finns det mycket att ta med sig från den matchen.

”Framför allt första halvlek och försvaret vi spelar då och den intensitet och vilja som vi visar. Men även farten vi visar när vi går från defensiv retur till anfall – att det går väldigt fort över hela planen”, säger forwarden Anton Saks.

Men under fredagen väntar en betydligt tuffare nöt att knäcka: Nämligen Södertälje Kings – fast på deras hemmaplan i Täljehallen.

BC Luleå har hittills inte vunnit i Täljehallen under 2017/2018. Senaste gången det gjordes var i finalspelet för drygt ett år sedan.

”Det kommer att bli en tuff match borta mot Södertälje. Vi har inte vunnit där i år ännu. De är alltid tuffa hemma och efter den senaste matchen tror jag att de kommer vara taggade till 100. Vi är redo för en lång, jämn och tuff match”, säger Saks.

Vad väntar ni er för motdrag från Södertälje nu?
”Framför allt så tror jag att de kommer ha en bättre match. Vi gjorde en bra match och de gjorde en dålig. Så självklart räknar vi med att de kommer vara bättre på alla plan. Sen har de en revanschlust efter att ha fått spö med så mycket på bortaplan. Det är inte så roligt”.

Hur viktigt mentalt är det att ha 1-0 i matcher?
”Det är viktigt att vinna första matchen. Men som sagt: Det är bäst av sju matcher och väldigt många matcher kvar. Vi behöver vinna tre till och gärna så fort som möjligt”.

Matchen börjar redan klockan 18:04 i Täljehallen. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan så klart se den via webb-tv på SBLplay.se

BC Luleå har inga skador eller sjukdomar och kommer att ställa upp med fullt lag i semifinal 2.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer