Rönnqvist tillbaka mot Södertälje

Rönnqvist tillbaka mot Södertälje

Adam Rönnqvist är tillbaka i spel efter en besvärlig förkylning.
Nu vill BC Luleå-guarden komma igång med poänggörandet mot Södertälje Kings.
”Jag är i form nu”, säger Rönnqvist.

Adam Rönnqvist missade den senaste bortamatchen mot Nässjö Basket på grund av en besvärlig förkylning.

Innan dess har han haft två poängmässigt svagare insatser än vad BC Luleå-fansen är vana vid. Två poäng mot Jämtland och fem mot Borås Basket är hans facit de två senaste matcherna.

Under fredagen tar Luleålaget emot Södertälje Kings på hemmaplan – och då är Rönnqvist tillbaka. Och nu är planen att han ska få igång poänggörandet igen.

”Det känns bra. Jag var sjuk en vecka efter nyår med ont i halsen och feber. Men jag är i form nu”, säger Adam Rönnqvist.

Vad kommer vi få se från dig mot Södertälje?
”Jag ska försöka skjuta lite bättre än jag gjort de senaste två matcherna. Göra lite poäng”.

Hur många?
”Över 15 i alla fall”.

När det gäller motståndet så understryker Rönnqvist vikten av att BC Luleås försvarsspel fungerar bra. Det är nyckeln till seger, enligt honom.

”Man måste försvara bra. Spelar du inte bra försvar så kommer de att få sina öppna lägen som de letar efter. De spelar mycket set-spel och sådant där så vi måste förbereda oss bra”, säger Rönnqvist.

Daniel Hansson (magsjuka) saknades också i bortamötet med Nässjö Basket senast. Han har kurerat sig och är redo för spel igen.

Matchen börjar som vanligt klockan 19:04 i Luleå Energi Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats går det att följa den på webb-tv genom att klicka HÄR.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer