Rönnqvist hjälte när BC Luleå tröttade ut Södertälje

Rönnqvist hjälte när BC Luleå tröttade ut Södertälje

Först tröttade BC Luleå ut Södertälje Kings med högt tempo och stor spelarrotation.
Sedan klev Adam Rönnqvist in och vann matchen med 82-78.
”Det var en riktigt bra laginsats”, säger Rönnqvist efter att Luleålaget tagit en 2-1-ledning i semifinalserien.

I fredags åkte BC Luleå på en tuff smäll och föll hårt. Södertälje Kings kom ut heltaggat på sin hemmaplan och kvitterade till 1-1 i semifinalserien efter en 20-poängsseger.

När serien vände hem till Luleå och Norrbotten ville BC Luleå visa upp en helt annan sida av sig själv. Och precis så blev det.

Visst, gästande Södertälje ledde med 23-17 efter tio spelade minuter. Men hemmalaget spelade intensivt försvarsspel och tog sig iväg på snabba uppspel ofta.

”Riktigt skön vinst. Det var tufft och jämnt hela matchen. Det är två bra lag som båda spelar bra. Vi försöker springa väldigt mycket och jag tycker att vi gör det jättebra i dag. Vi pushar bollen upp för planen och även fast vi inte gör så mycket poäng på det så tröttar vi ut dem”, säger Adam Rönnqvist.

Just farten i offensiven blev avgörande för BC Luleå. Inte för att man gjorde särskilt mycket poäng på det – utan för att det tröttade ut Södertälje Kings som har en snävare rotation än den regerande mästaren.

Det gjorde att Luleålaget kom ikapp och ledde sedan med en poäng när lagen gick till halvtidsvila.

”De roterar rätt hårt på sju-åtta spelare medan vi har ett djup i laget och många som kan komma in och springa. Vi spelar bra i dag, kommer upp i energi som vi brukar göra hemma och publiken hjälper alltid till när det är jämnt”, säger Rönnqvist

Men det var i den andra halvleken som BC Luleå verkligen steppade upp. Inte minst guarden Adam Rönnqvist som gjorde 15 av sina totalt 18 poäng under de avslutande 20 minuterna.

Det gjorde att BC Luleå kunde vinna med 82-78 och därmed skapa sig en ledning med 2-1 i semifinalserien.

”Skönt att dra i lite skott. Man får upp lite självförtroende inför de resterande matcherna och det är jätteviktigt”, säger han.

Poänggörare, BC Luleå: Adam Rönnqvist 18, Brandon Rozzell 17, Denzel Andersson 17, Tom Lidén 11, Yannick Anzuluni 11, Quinton Upshur 5, Brice Massamba 3.

Södertälje Kings: Aaron Anderson 16, Alexander Lindqvist 13, Martin Pahlmblad 13, Auston Barnes 12, Adam Ramstedt 9, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 4, Rudy Mbemba 4.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer