Play-Out kvalet drar igång!

Play-Out kvalet drar igång!

Jag skall inte ljuga och säga att det inte känns konstigt att spela ett kval för att få stanna kvar i Basketligan när man missat slutspel med EN match (11 segrar). Att sedan Umeå (fyra segrar) och ecoÖrebro (sex segrar) står på andra sidan, som vi dessutom vunnit fem av våra sex möten mot, gör det än mer olustigt! Både Umeå och Örebro är två mycket farliga lag som vare sig skall eller kommer underskattas ifrån Jämtlands sida.

Örebro avslutade grundserien med fyra raka förluster och Umeå åkte på 12 raka förluster innan gonggongen gick, medan Jämtland vann sina tre sista matcher. Men faktum kvarstår att Örebro stundom spelat bländande basket sedan Justin Bakers ankomst (16 matcher). Vi vet också att Umeå är ett av Ligans mest ”streaky” lag och kan gå loss offensivt precis när som helst! Både Umeå och Örebro, precis som Jämtland, led tidigt under säsongen av skador på nyckelspelare och har sen fått jobba i uppförsbacke.

Umeås sista seger kom mot…….just det……Jämtland Basket. Lägg där till att Örebro ledde med 20p mot oss i Q4 på vår egen hemmaplan, men vi lyckades slingra oss ur det greppet och vinna i OT, så förstår ni att det kommer bli tufft. Inget är givet i denna serien – långt därifrån! Att matcherna går i Östersund är naturligtvis till fördel för Jämtland – men bara om vår trogna och HÖGLJUDDA publik dyker upp och helst några spontan besökare till!! Att vi har 2-1 mot Umeå och 3-0 mot Örebro, i grundserien, är naturligtvis inget vi lider av, men det är inte heller till allt för stor tröst i just detta spelformatet.

I bara EN match kan ALLT hända och då spelar vare sig laguppställning eller tidigare resultat någon som helst roll. Det är kniven på strupen direkt och alla vet det! Även om det är ytterst osannolikt att något av Superettan lagen ens kan komma i närheten av att rubba någon av oss i nästa kval, så vill ingen av oss behöva bevisa det. Det blir ett nytt och mycket spännande upplägg, där alla möter alla en gång, och sen avgör inbördes resultat.

En seger räcker alltså inte för att vara säker och det börjar på tisdag samt kan vara avgjort redan på onsdag kväll. Snabba puckar och det går fort i hockey har jag hört!

FRI INTRÉ till alla matcher så inga ursäkter!

Tisdag 15 Mars kl.19:00 Jämtland mot ecoÖrebro
Onsdag 16 Mars kl.19:00 ecoÖrebro mot Umeå
Torsdag 17 Mars kl.19:00 Jämtland mot Umeå

Alla matcherna sänds på vår webbtv, för mer information: www.jamtlandbasket.se/webbtv

Nu eller aldrig!
Torbjörn Gehrke

Kommentarer