Nytt fokus för Kings – SBL och Uppsala

Södertälje Kings kommer revanschsuget efter förlusten mot israeliska Ironi Ness Ziona i FIBA Europe cup.

Nu gäller det SBL hemma i Täljehallen och på söndag kommer ett annat lag som förlorade senast – Uppsala. Och de förlorade stort – 83-113.

Det resultatet kommer lite i en annan dager när man vet attUppsala då saknade sin USA-importerade guard Xavier Cannefax och när man noterat att boråsarnas segertåg fortsatte uppe i Umeå på fredagskvällen. Där vann Borås med 106-87, efter att i princip ha avgjort matchen i den första quartern som vanns med 29-12.

William Magarity gjorde en stark insats för Kings i onsdagens match mot israelerna med 15 poäng och 11 returer.

Det kan bli en häftig match i matchen mot Uppsalas center Eric Katenda, som är 208 cm lång och 115 kg tung. I matchen mot Borås bidrog han med 21 poäng och 5 returer.

Kings har kvar sin landslagstrio Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist och Valter Lindström, liksom Toni Bizaca och Auston Barnes.

Uppsala har kvar den hängivne Axel Nordström och har fått ett tillskott i form av Nathan Dawit. Dawit en kille man inte kan lämna fri vid trepoängslinjen.

Dessutom har man nu Jens Tillman som coach. Samme Tillman som förde Telge till två SM-guld.

Kings båda USA-importer Eric Garcia som är pointguard och insidespelaren Eric Adams ska nu visa att de har vad som krävs i SBL.

Förresten – matcher mellan Kings och Uppsala har ju genom åren kunnat vara riktigt dramatiska, så det vara dumt att inte komma till Täljehallen på söndag. Det är dessutom dubbelevenemang.

Telge-Mark 14.00
Kings-Uppsala 16.30

Kommentarer