Nu går BC Luleå tillbaka till grunderna: ”Varit passiva”

Nu går BC Luleå tillbaka till grunderna: ”Varit passiva”

BC Luleå har inte riktigt gått att känna igen de senaste matcherna.
Men mot Borås Basket ska det bli ändring på det – genom att gå tillbaka till grunderna.
”Vi har varit lite passiva utan att vi har märkt det riktigt”, säger Anton Kobylak-Berglund.

BC Luleå har förlorat två av de tre senast spelade matcherna.

Först en förlust mot Norrköping Dolphins, sedan en vinst mot Uppsala Basket och allra senast en hemmatorsk mot Umeå BSKT.

Det har inte riktigt gått att känna igen Luleålaget den senaste tiden. Men det ska det bli ändring på – genom att gå tillbaka till grunderna under tisdagens hemmamöte med Borås Basket.

”Vi måste hitta tillbaka till vårt spel lite grann. Vi har tappat det lite de senaste två-tre matcherna. Det gäller att komma igång igen och hitta det”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Hur har ni jobbat med det på träning?
”Vi har jobbat mycket med grunderna och det vi vill göra. Spela snabbt och aggressivt försvar. Det har vi lyckats bra med på träningarna så vi hoppas att vi kan göra det på match också”, säger Kobylak-Berglund.

Kan du utveckla vad som inte fungerat i försvaret?
”Vi har varit lite passiva utan att vi har märkt det riktigt. Vi har backat av lite mer och inte orkat pressa hela matcherna”, säger han.

Borås Basket, som står för motståndet under tisdagen, har istället vunnit två av de tre senaste matcherna. Bland annat senast mot Södertälje Kings med 79-77.

Och Anton Kobylak-Berglund varnar för ett allroundkunnigt lag.

”De har en duktig guard i Hilliard som vi måste se till att få stopp på. Allmänt allround och ett bra lag med bra svenska spelare. Ett bra gäng”.

Matchen börjar som vanligt 19:04 och spelas i Luleå Energi Arena. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan se den på SBLplay.se.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer