Norrköpings tuffa försvarsspel gav seger i seriefinalen

Norrköpings tuffa försvarsspel gav seger i seriefinalen

Norrköping Dolphins tvingade BC Luleå till 19 turnovers – och gästerna vann med 81-73.
Nu väntar en tuff träningsvecka för att Luleålaget ska studsa tillbaka direkt.
”Vi måste städa upp det och komma tillbaka till att spela vårt spel”, säger BC Luleå-guarden Quinton Upshur.

Det var bäddat för basketfest när serieledaren BC Luleå ställdes mot tabelltvåan Norrköping Dolphins på hemmaplan.

Men Norrköping förstörde festen för Luleålaget. Framför allt på grund av ett tufft försvarsspel som tvingade fram 19 turnovers av hemmagänget.

”Det var en tuff match. Jag ger ‘cred’ till Norrköping som gjorde en bra match. De hade en bra ‘gameplan’ och kom in och genomförde vad de skulle. Vi skadade oss själva med många turnovers. Men det var en bra och fysisk match som de vann”, säger Quinton Upshur.

Vad beror dessa bortkastade bollar på?
”En del av det var dem och en del av det var oss själva. Vi måste ta hand om bollen bättre. Några matcher tidigare hade vi också många turnovers men då klarade vi oss. I dag kom det tillbaka och bet oss. Vi måste städa upp det och komma tillbaka till att spela vårt spel”.

Resultatmässigt följdes lagen tätt åt under fyra perioder. Men spiken i kistan var när gästernas veteran Mikael Lindquist drog i en tuff trepoängare med 01.37 kvar av den sista perioden.

Den gav Norrköping en sexpoängsledning och innebar att BC Luleå slutligen förlorade med siffrorna 73-81.

Nu väntar en tuff träningsvecka för Luleålaget innan man beger sig till Uppsala för bortamatch nästa fredag,

”Vi måste träna hårt den här helgen. Sen åker vi och möter ett bra Uppsala som har blivit bättre och spelar mycket bättre basket på sistone. De kommer att ge oss allt vad de har så vi måste komma in och ge dem allt vad vi har också”..

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 21, Adam Rönnqvist 16, Quinton Upshur 14, Yannick Anzuluni 6, Tom Lidén 6, Denzel Andersson 5, Anton Kobylak-Berglund 3, Tim Kearney 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Jonathan Dubas 20, Joakim Kjellbom 16, Eugene Harris 14, Gerry Blakes 11, Tim Schüberg 10, Mikael Lindquist 8, Abdou Medjedoub 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer