Nässjö förlorar i Uppsala efter tät match

Nässjö förlorar i Uppsala efter tät match

Nässjö Basket förlorar  kvällens viktiga bortamatch mot Uppsala med 80-69 trots ledning i paus med 33-36. Förlusten innebär att Nässjö återfinns på sjunde plats i tabellen inför att serien går in i sista åtta omgångarna. Nässjö har god chans att studsa tillbaka redan på fredag när Malbas gästar Nässjö sporthall.

Nässjö Basket inledde kvällens bortamatch på bästa vis och med ett intensivt försvarsspel så vinner man första perioden med 23-11. Hemmalaget hade stora problem från start med att dyrka upp Nässjös försvarslås. Uppsala spelarna uppträdde kraftigt frusterat och hemmapubliken hade inte mycket att glädjas åt förrän i periodens sista sekund när Anton Gaddefors minskar Nässjös ledning till 12 med en förlösande trepoängare. Nässjö spelade riktigt fokuserat och utnyttjade lägena offensivt. Karim Wazzi svarade för ett strålande spel och var utan tvekan periodens stora lirare.

Nässjö inleder också Q2 bäst och Wazzi leder laget fram till ledning 31-15 två minuter in i perioden. Uppsala kan med hjälp av Nässjöspelarnas oskärpa ta sig  in i matchen. Nässjös cemter Dartaye Ruffin hinner också få sin 4e foul innan Nässjös coacher får han av banan, vilket givetvis är ödestigert för fortsättningen av matchen.

Nässjö leder 45-41 en bit in i Q3 och har en riktigt bra fas i matchen. Utan förvarning så tar Uppsala tar bara över tillställningen och i ett rasande tempo gör man under några minuter 19-3 på Nässjö. Vad hände???? Uppsala tar med sig stabila 60-52 in i slutperioden och kraftig uppförsbacke för Nässjö inför sista tio minutrarna.

Nässjö inleder förtroendeingivande och William Gutenius två raka trepoängare i inledningen av perioden skapar riktig nerv i matchen. Tyvärr för såväl Gutenius som Nässjö Basket så gör han sig, enligt domarna skyldig till både osportslig som teknisk foul tre minuter in i perioden och detta känns riktigt avgörande då William var riktigt bra offensivt för stunden. Uppsala sätter två av dessa tre straffkast men Reggie Johnson (bäst i Nässjö ikväll) tar åter Nässjö in i matchen och skillnaden är endast fyra poäng 70-66 med ca 3 minuter kvar att spela. Nässjö gör en riktigt bra fjärde period och laget har flera lägen under de sista minutrarna att gå ifatt poängmässigt, men laget kan inte ikväll stå emot ett starkt Uppsala Basket.

I Nässjö finns det mycket positivt att ta med sig in i slutrundan av seriespelet. Laget är stabila defensivt och kan man utveckla sitt offensiva spel ett snäpp så går även så pass bra lag som Uppsala inte säkra ens i hemmahallen. Nässjö måste dock får bort sina djupa dalar i spelet som man har ett antal minuter i kvällens match, Det håller inte i Basketligan i alla fall inte mot lag av Uppsalas kvalitet.

Närmast väntar nu redan på fredag kväll Malbas Basket på hemmaplan. Här finns det inget annat än en seger som räknas. Matcher som dessa är tuffa då man mentalt redan tidigt måste intala sig att det är fokus på uppgiften för att gå segrande ur striden.

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356247&league_id=undefined&season_id=93259

#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

The post Nässjö förlorar i Uppsala efter tät match appeared first on KFUM Nässjö Basket.

Kommentarer