Nässjö Basket besegrar tabellettan efter storspel

Nässjö Basket besegrar tabellettan efter storspel

Nässjö Basket svarar för en kanoninsats i kvällens hemmamatch mot tabellettan BC Luleå och vinner med imponerande 90-76 inför en kokande hemmapublik, 

Nässjö Basket stod inför den svåraste av uppgifter då man gästades av suveräna ligaettan BC Luleå. Ett Nässjö som tidigare under säsongen förlorat de två matcher som man ställts mot Luleå och även om man stretade emot bra i hemmamötet så vann Luleå säkert tillslut.

Nässjö Basket startar kvällens möte fokuserat och tar direkt ett grepp om händelserna ute på banan. Auston Barnes river ner den första försvarsreturen och lägger några sekunder senare i  matchens första poäng och Auston var verkligen heltänd ikväll. Serieledarna Luleå är ett riktigt komplett basketlag och riktigt roliga att se men Nässjö lyckas få motståndarna att ta svåra avslut och man får också stopp på Luleås snabba uppspel från start i matchen och detta verkar göra gästerna konfunderade. Nässjö avslutar perioden på ett enastående sätt och symboliskt för perioden är när Karim Wazzi serverar Wictor Grenthe i slutsekunderna och Wictor kan utan problem lägga i 22-15 för hemmalaget.

Nässjö fortätter diktera villkoren ute på banan under Q2 och med ett varierande anfallsspel skapar man hela tiden bra looks och man förvaltar verkligen sia lägen denna kväll. Nässjö vinner även denna period och leder 48-34 efter halva matchen. Nässjös pointguard briljerar stundtals under perioden och han avslutar den på bästa sätt med en härlig individuell prestation i slutsekunderna av perioden när han lägger bollen i nät med endast två sekunder kvar.

Alla som följer Nässjö Basket vet att scenariot fram till halvtid var det samma vid det förra mötet med Luleå i Nässjö Sporthall. Nässjö gjorde grymma två perioder men därefter kom Luleå ut och gjorde 12-0 på några minuter och tog över hela matchen. Nässjö hade lärt sig den läxan visade det sig för hemmaspelarna kommer ut starkt och lyckas istället efter bra prestationer öka försprånget poängmässigt. Ledningen är hela 60-41 efter fyra minuters spel av den tredje perioden och hemmafansen vädrar skräll!  Luleå vill verkligen inte detta och snabbt gör man 8-1 och det är match igen. Luleå är alldels för bra och slappnar man av alternativt slarvar i grundspelet så hugger de direkt. Luleå får ner underläget till 66-55 efter Q3 efter en stark forcering och Tom Lidén ligger bakom det mesta som Luleå skapar offensivt.

Nässjö ser ängsliga ut offensivt i inledningen av q4. Luleås amerikanske stjärna Brandon Rozzel  blir alltmer offensiv och visar vägen för bortalaget. Nässjö gör det ändå riktigt bra och leder med stabila 80-67 med tre minuter kvar av matchen men då startar Luleås duktige forward Yannick Anzuluni en trepoängsshow och 46 sekunder senare har han bombat i tre trepoängare och hastigt men mindre lustigt är ställningen 80-76.  Det blir närmast helt tyst i Nässjö Sporthall men lätt skakade hemmaspelare och men då vänder William Gutenius den dåliga trenden med en förlösande tip in till 82-76. Williams insats i slutperioden blir avgörande.  Han får ta stort ansvar när Mantas Griskenas kliver av skadad och han fyller upp positionen med bravur över hela banan. Bortalaget blir därefter avblåsta för en offensiv foul och Nässjö tar över matchen från denna stund och kan dryga ut försprånget och vinna en meriterande seger med klara 90-76.

Nässjö imponerar stort ikväll och spelet samt segern mot detta starka motstånd visar att inga lag går säkra mot årets Nässjögäng. Reginald Johnson intåg har lyft laget och han skapar offensivt på egen hand precis det som laget behöver när spelet går i stå. Auston Barnes bli bara bättre och bättre och när han offensivt är så aggresiv som ikväll så håller han högsta ligaklass. Auston var inte bara bra offensivt utan han bidrog över hela banan och hans 37 minuters speltid var bra från början till slut. Austons försvar på Adam Rönnqvist var en nyckel till Nässjös seger och ett bra drag av Nässjös coachteam. Rönnqvist som brukar dominera när lagen möts slutade ändå på godkända 16 poäng men han uppträdde stundtals frustrerad och det innebär högsta betg för Nässjös försvarsspel. Jonathan Peleg har varit relativt osynlig i Nässjös förlustmatcher i veckan men ikväll visade han återigen sin klass och hans insats var starkt bidragande till kvällens seger. Hans snabbhet skapar överläge och det är ingen avundsvärd uppdift att bevaka honom. Nässjös bakplan med Reggie och Jonathan är relativt orutinerade och visst ser man detta stundtals med några billiga turnovers men dessa två herrar har en grym potential och kommer bara bli bätte ju fler matcher de får tillsammans.

 

Nässjös center Dartaye Ruffin måste berömmas i stort sett varje kväll. ”Taye” är grymt professionell och sliter ont i varje match och denne amerikan är underbar att ha i sitt lag. Han svarar för många viktiga poäng ikväll men kanske ännu viktigare är insatsen i försvarsspelet och han har utvecklatsunder denna säsongen  till den ledare på banan som Nässjös ledning hela tiden sett att han kan. Wictor Grenthe avlöser Dartaye och man kan se att Wictor för varje vecka blir allt starkare och utvecklingen efter lång skadefrånvaro är riktigt positiv och Wictor kommer bli en faktor att räkna med under vårens slutspel.

Nässjö tar sin 11 seger denna säsong och placeringarna från plats fyra till sju i tabellen är ett riktigt getingbo. Såväl Uppsala som Jämtland vinner ikväll och Nässjös kanske lite oväntade seger mot tabellettan var därför ännu mer värdefull. Härnäst väntar Borås Basket på bortaplan och ett Nässjögäng fyllt med självförtroende reser till Borås på torsdag fullt fokuserade på att ge Jonte Karlssons gäng fullt upp från start och en tredje raka vinst mot ”storebror” är målet givetvis fantastiskt svårt då Borås är svårslagna i hemmaborgen men Nässjö har gjort och kan överraska igen.

Komplett statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356217&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

The post Nässjö Basket besegrar tabellettan efter storspel appeared first on KFUM Nässjö Basket.

Kommentarer