Lidén: ”Vi behöver skydda hemmaplan”

Lidén: ”Vi behöver skydda hemmaplan”

Taktik, detaljer och videoanalyser i all ära.
Men i den tredje semifinalen ska BC Luleå besegra Södertälje Kings genom hårt jobb.
”Det stora är att vi behöver spela hårt och kämpa”, säger forwarden Tom Lidén.

Den första semifinalen blev en stilstudie i försvarsspel och slutade med 21-poängsseger för BC Luleå.

Den andra semifinalen var raka motsatsatsen när Luleålaget föll med 21 poäng på bortaplan.

Under måndagen möts BC Luleå och Södertälje Kings för tredje gången i semifinalserien. Och nyckeln till seger kommer, enligt forwarden Tom Lidén, inte att vara några taktiska förändringar.

Det handlar framför allt om att jobba hårdare än Södertälje Kings.

”Vi måste få upp en hel del energi och kämparvilja som var lite låg i förra matchen. I övrigt har vi gjort några små ändringar i vår ‘gameplan’ men det stora är att vi behöver spela hårt och kämpa”, säger Tom Lidén.

Samtidigt finns det en del saker att ändra på i defensiven. I det senaste mötet fick Södertälje ett antal alldeles för enkla poäng som man vill kapa under måndagen.

”Det är mycket saker vi har kollat på i deras spel som vi vill ta bort. Saker som de gjorde mycket poäng på. De fick ganska mycket enkla grejer, drives genom mitten och enkla layups. Det är sådant som behöver försvinna”, säger Lidén.

Det är bäst av sju matcher i semfinalserien och BC Luleå har tack vare grundseriesegern hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

Tom Lidén hymlar inte med vilken stor betydelse måndagens match har för serien.

”Vi behöver skydda hemmaplan. Sen vill vi gärna sno en där nere (i Södertälje) också så klart. Men vi tar det en match i taget och den här blir jätteviktig för oss”.

BC Luleå har inga skador eller sjukdomar att rapportera och ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Uppkast är som vanligt klockan 19:04 och du som inte kan vara på plats i hallen har möjlighet att följa matchen via webb-tv på SBLplay.se

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer