Landslagsspelaren förlänger kontraktet

Landslagsspelaren förlänger kontraktet

Södra Europa får vänta.
Stöttepelaren Denzel Andersson stannar kvar i BC Luleå ännu en säsong.
”Det känns sjukt kul!”, säger han.

Efter säsongen meddelade Denzel Andersson att han ville scanna av den syd-europeiska marknaden efter spännande möjligheter.

Men i dag står det klart att han trots allt väljer att förlänga kontraktet med BC Luleå ytterligare en säsong.

”Det känns sjukt kul! Det ska bli ett spännande år med en del nya ansikten i laget. Jag ser fram emot att få testa på Europa-spel och hoppas att vi tar oss längre det här året än i fjol”, säger Denzel Andersson.

Ännu större roll

I och med förlängningen kommer 21-åringen att göra sin fjärde säsong med BC Luleå.

Under det gångna året var Andersson i allra högsta grad en nyckelspelare. Han snittade åtta poäng och fyra returer på 24 minuters speltid i snitt och bidrog massor i försvarsspelet.

2018/2019 är planen att han ska få en ännu större roll.

”Ju mer jag pratat med spelarna som stannat och sett vilka nya som skrivit på desto mer har jag känt att det kan bli ett roligt år. Jag vill stanna ett år till och försöka ta guldet”, säger Andersson.

I somras blev 203 centimeter långe Denzel Andersson uttagen att representera det svenska landslaget i VM-kvalet. Tyvärr blev han dock sjuk och kunde inte spela.

Men det är inget snack om att BC Luleå-staben ser honom som en framtida storspelare.

”Det känns fantastiskt bra att han väljer att fortsätta sin resa och utveckling hos oss. Han har utvecklats stadigt varje år och det är det som är hela grejen. Vi ska fortsätta att jobba tillsammans så att Denzel tar nästa kliv”, säger tränaren Peter Öqvist.

Tar nya steg

Klubbdirektör Lars Mosesson ser det som ett gott betyg att klubbens spelare är eftertraktade internationellt. Samtidigt är han förstås glad att Denzel Andersson blir BC Luleå trogen.

”Självklart är det väldigt roligt. Vi har sett honom ta steg för varje år och vi ser Denzel som en stor spelare i framtiden. Ännu större än i dag. Så småningom kommer han att spela i en stor klubb ute i Europa. Men just nu är det positiva att han spelar med oss även nästa säsong”, säger Lars Mosesson.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer