Landslagsmeriterade centern stannar i BC Luleå

Landslagsmeriterade centern stannar i BC Luleå

En viktig förlängning är klar för BC Luleå.
Den landslagsmeriterade centern Brice Massamba stannar för en tredje säsong med Luleåklubben.
”Det är solklart att stanna kvar i Luleå, Sveriges baskethuvudstad”, säger Brice Massamba.

Brice Massamba och BC Luleå har haft en god dialog ända sedan säsongsslutet.

Och i dag är vi väldigt glada att kunna meddela att parterna kommit överens: Massamba, 30, stannar kvar i Norrbotten för en tredje säsong med BC Luleå.

”Det är solklart att stanna kvar i Luleå, Sveriges baskethuvudstad. Man vill alltid vinna SM-guld så det är klart att jag känner revanschlusta nu efter finalerna. Jag tror att vi kommer få ihop ett lag som kan spela för det även den här säsongen”, säger Brice Massamba.

Den 207 centimeter långe centern blir alltså Luleålagets femte spelare att krita på för säsongen 2018/2019.

Brice Massamba själv har fullt förtroende för att BC Luleå kommer att kunna utmana om guldet även nästa vår.

”Jag tror på den här klubben och coacherna som vi har. Jag tror att vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag även i år. Själv kommer jag att ge samma sak som alla andra år. En tuff kille inside som gör sitt jobb”, säger Massamba.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson understryker vikten av att få behålla centern.

Brice Massamba är inte bara en viktig pjäs på planen – utan även i omklädningsrummet.

”Brice är jätteviktig för föreningen. Han gör sin tredje säsong i klubben och alla som känner  honom vet att det inte bara är det som görs ute på golvet som betyder jättemycket”, säger Lars Mosesson.

Han fortsätter:

”En spelare på den positionen, med den rutinen som är svensk är inte så lätt att hitta. Vi har haft en bra dialog med Brice under resans gång. Klubben, spelarna och alla är helt övertygade om att det här kommer bli bra”.

Brice Massamba snittade 3,2 poäng och 1,5 returer på 08:31 minuter under den gångna säsongen. Han har tidigare under karriären även gjort 54 A-landskamper för Sverige.

Sedan tidigare är Daniel Hansson, Anton Kobylak-Berglund, Corban Collins och Tim Kearney klara för spel under säsongen 2018/2019.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer