Lagkaptenens uppmaning till fansen: Fyll hallen!

Lagkaptenens uppmaning till fansen: Fyll hallen!

Från maktdemonstration – till stor förlust på bortaplan.
Nu har BC Luleås lagkapten Tim Kearney en uppmaning till folket i Luleå och Norrbotten.
”Vi hoppas att så många som möjligt kommer till hallen”, säger han efter förlusten med 69-89 mot Södertälje Kings.

Den första semifinalen mellan BC Luleå och Södertälje Kings slutade med en skön seger med 83-62.

Under fredagskvällen när lagen möttes i semifinal två var det helt ombytta roller.

Södertälje Kings var laget som inledde hetast och efter tio spelade minuter ledde hemmalaget med 22-16. Men det var i den andra perioden som Södertälje verkligen drog ifrån.

Hemmagänget kom till bra lägen offensivt och kontrollerade returtagningen. Det gjorde att man ledde med hela 18 poäng när lagen gick till halvtidsvila.

”Vi fick inte riktigt matchen dit vi ville. Det såg inte ut som i tisdags tyvärr. De kom ut aggressivt och tog en hel del returer. Anledningen till det är kanske att vi inte skjuter så bra vilket gör att det finns många returer att ta. Det är slutspelsbasket och vi måste vara mer aggressiva”, säger BC Luleås lagkapten Tim Kearney.

BC Luleå gjorde en kraftansträngning och kapade Södertälje Kings ledning rejält i andra halvlek. Och ett tag skiljde det bara fem poäng mellan lagen.

Men Luleålaget kom aldrig helt ikapp och förlorade till slut den andra semifinalen med 69-89.

”Det är svårt att säga. Vi är två lag som spelar bra på hemmaplan. Men det ska inte vara så här stor skillnad – det tycker jag inte. De fick matchen dit de ville utan att Toni Bizaca, Alexander Lindqvist och Martin Pahlmblad gjorde så mycket. Vi måste vara alerta på alla spelare i Södertälje”, säger Kearney.

Redan på måndag får BC Luleå chans till revansch hemma i Luleå Energi Arena. Matchen börjar klockan 19:04 – och lagkapten Kearney kommer nu med en uppmaning till publiken i Luleå och Norrbotten.

”Den blir superviktig. Precis som den hade varit om vi hade vunnit. Alla matcher i slutspelet är verkligen superviktiga. Vi hoppas att så många som möjligt kommer till hallen på måndag och stöttar oss”.

Vad skulle det betyda om hallen fylldes?
”Det är hur härligt som helst att spela inför folket i Luleå. Vi hoppas att hallen blir full på måndag. Det hjälper oss väldigt mycket”.

Han fortsätter:

”Men vi är inte beroende av att bara vinna på hemmaplan. Vi ska kunna vinna även i Täljehallen också”.

853 åskådare kom till Täljehallen under fredagen. Tror du det blir fler i Luleå Energi Arena på måndag?
”Fler än 800 Luleåbor kommer att komma till matchen. Det vet jag”.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 16, Quinton Upshur 11, Adam Rönnqvist 10, Tom Lidén 9, Brice Massamba 6, Tim Kearney 6, Yannick Anzuluni 5, Anton Saks 4, Denzel Andersson 2.

Poänggörare, Södertälje Kings: Auston Barnes 23, Valter Lindström 16, Rudy Mbemba 15, Adam Ramstedt 13, Aaron Anderson 9, Martin Pahlmblad 9, Alexander Lindqvist 4.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer