Lagkaptenen klar för sin nionde säsong

Lagkaptenen klar för sin nionde säsong

Tim Kearney har varit BC Luleå trogen sedan 2010.
Nu är det klart att lagkaptenen stannar för en nionde säsong med klubben.
”Jag trivs otroligt bra i Luleå och i klubben”, säger Kearney.

BC Luleå kommer i mångt och mycket att ställa ett nytt lag på benen när säsongen 2018/2019 drar igång.

Men under fredagen blev det klart att en viktig karaktärsspelare förlänger och står för kontinuitet i BC Luleå – lagkaptenen Tim Kearney, 31.

”Det känns spännande. Det verkar bli ett nytt lagbygge och det är alltid roligt. Jag trivs otroligt bra i Luleå och i klubben och ser fram emot ännu ett basketår”, säger Tim Kearney.

Det blir alltså Kearneys nionde säsong i klubben. Och under fjolåret snittade han 2,4 poäng och 2,0 returer på 10:28 minuter i snitt.

Efter finalförlusten i match sju på hemmaplan i våras känner Tim Kearney nu en stor revanschlusta och vill vinna sitt andra SM-guld med BC Luleå.

”I Luleå finns det alltid höga förväntningar på laget. Vi kommer att jobba otroligt hårt för att ta oss långt i år igen. Både sjätte och sjunde matchen i finalerna känns fortfarande lite sura. Norrköping är mästare och nu är det bara att jaga dem som gäller”, säger Kearney.

Klubbdirektören Lars Mosesson framhäver vikten av att behålla lagkaptenen i laget. Inte minst på grund av hans ledarskap.

”Tim Kearney är vår lagkapten och  det är väldigt viktigt för klubben att få behålla honom. En bra attitydspelare som ger 100 procent i alla lägen”, säger Lars Mosesson.

Nu har BC Luleå fyra spelare under kontrakt för säsongen 2018/2019. Corban Collins, Anton Kobylak-Berglund, Daniel Hansson och Tim Kearney.

Foto: Max Wiik

Text: Max Wiik

Kommentarer