Kvitterat i finalserien – efter mardrömsperiod

Kvitterat i finalserien – efter mardrömsperiod

30 minuter in i matchen var det helt jämnt i SM-final 4.
Men efter en mardrömsperiod förlorade BC Luleå med 65-80 mot Norrköping Dolphins.
”Vi måste hitta tillbaka till spelet”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

SM-final 3 blev en rejäl utskåpning där BC Luleå vann med hela 34 poäng. Den spelades i tisdags.

När lagen möttes för fjärde gången i finalserien blev det, ganska väntat, en helt annan historia.

Under de inledande tre perioderna följdes lagen tätt åt. BC Luleå anfördes offensivt av Adam Rönnqvist och Anton Saks samtidigt som amerikanen Brandon Rozzell fick foulproblem tidigt.

Med tio minuter kvar att spela var ställningen 53-53.

”Vi fick inte riktigt till anfallsspelet som vi ville och inte försvaret heller. Men det var fortfarande jämnt efter tre perioder. Vi måste hitta tillbaka till spelet som vi hade förra matchen och egentligen haft under hela säsongen”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Men det var i den fjärde perioden som Luleålagets stora kollaps kom. Man tillät hemmagänget Norrköping Dolphins göra hela 27 poäng mot ett underpresterande Luleåförsvar.

Det defensiva haveriet gjorde att anfallsspelet blev knackigt. Till slut förlorade BC Luleå med siffrorna 65-80 och SM-finalserien kvitterades till 2-2 i matcher.

”De fick några poäng, vi fick inte stops i försvaret och de började känna lite självförtroende. Samtidigt fick vi inte till det i anfallet nog bra för att kunna hänga med”, säger Kearney.

På måndag är det dags för match igen. Då i form av SM-final 5 som spelas klockan 19:04 hemma i Luleå Energi Arena.

”Det gäller att kriga på. Norrköping är ett bra lag som också är i final. 2-2 innebär att vi måste fortsätta att kämpa. Nu är det utjämnat, egentligen 0-0 och bäst av tre som gäller”, säger han.

Poänggörare, BC Luleå: Adam Rönnqvist 18, Quinton Upshur 15, Anton Saks 13, Brandon Rozzell 9, Tom Lidén 8, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Eugene Harris 17, Gerry Blakes 16, Joakim Kjellbom 11, Mikael Lindquist 9, Johnell Smith 7, Fredrik Larsson 5, Edvin Stark 5, Nils Johansson 4, Tim Schüberg 3, Daniel Nilo 3.

Klicka HÄR för att köpa din biljett till final 5.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer