Kvitterat efter tung skyttekväll: ”Extremt dåligt”

Kvitterat efter tung skyttekväll: ”Extremt dåligt”

BC Luleå föll i SM-finale två – och nu är det kvitterat till 1-1 i matcher.
Mycket på grund av en tuff skyttekväll för Luleålaget.
”Vi kan göra mycket mer poäng än vad vi gör i dag”, säger forwarden Anton Saks efter förlusten med 75-86.

BC Luleå fick en drömstart på SM-final två mot Norrköping Dolphins.

Brandon Rozzell och Yannick Anzuluni slängde i varsin trepoängare under de inledande anfallen vilket blev symboliskt för de tio första minuterna.

Efter den första perioden hade BC Luleå satt fem av åtta trepoängare och ledde med 23-18.

Men resten av matchen blev den raka motsatsen till det. Luleålaget gjorde bara tio poäng under den andra perioden och låg under i halvtid med 33-41.

”Över alla områden finns det förbättringspotential egentligen. Mest anfall tycker jag. Vi kan göra mycket mer poäng än vad vi gör i dag. Vi skjuter tror jag 30 procent på tvåorna som är extremt dåligt. Försvarsspelet i tredje perioden är inte alls bra heller. Vi släpper in en bit över 20 och det är alldeles för mycket. Vi kan förbättra oss i båda anfall och försvar”, säger forwarden Anton Saks.

Norrköping vann även den tredje perioden med sju poäng och slutligen matchen med 86-75. Det innebär att SM-finalserien nu är kvitterade till 1-1 i matcher.

BC Luleå sköt 37 procent på tvåpoängare och 34 procent på trepoängare vilket blev direkt avgörande.

”Det är surt med en torsk här nere så klart. Jag tycker att vi öppnar upp matchen ganska bra och det känns ganska bra efter första quartern. Sen tror jag att vi bara gör tio poäng i andra quartern och Dolphins leder i halvtid. Sen jobbar vi inte ikapp utan de äter på ledningen lite hela tiden och utökar. Det rinner iväg”, säger Saks.

Redan på tisdag är det dags för den tredje SM-finalen mellan lagen. Den spelas i Luleå Energi Arena med start klockan 19:04.

Anton Saks spår att hans gäng kommer att komma ut på ett helt annat sätt inför hemmapubliken.

”Jag tror att vi kommer komma ut mer redo och spela vårt spel. Bättre anfallsspel, mer fart, springa mer på dem och skärpa till defense i andra halvlek. Då tror jag att det kommer bli en bra match”, säger han.

Det lär bli bra publiktryck också.
”Jo, det får vi hoppas att det blir. Det var inte superbra här så hoppas att det blir det i match tre”.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 15, Adam Rönnqvist 13, Quinton Upshur 12, Yannick Anzuluni 11, Tom Lidén 9, Denzel Andersson 9, Anton Saks 4, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Mikael Lindquist 22, Joakim Kjellbom 17, Gerry Blakes 16, Fredrik Larsson 10, Tim Schüberg 8, Johnell Smith 8, Eugene Harris 3, Nils Johansson 2.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer