Klubbens nya namn är BC Luleå

Klubbens nya namn är BC Luleå

Norrbottens lag i Basketligan herr heter från och med denna säsong BC Luleå (Basketball Club Luleå). Styrelsen har i samråd med huvudsponsorn LF Norrbotten beslutat byta namn inför satsningen mot SM-guld och Europaspel.

Nu gör vi som de andra ligaklubbarna och heter som hemorten. Vi släpper kopplingen till ett enskilt företag och blir en tydligare representant för Luleå och Norrbotten. Samtidigt får vi ett namn som fungerar internationellt. Men vi behåller färgerna och klubbmärket. Efter fem säsonger i blått och rött är det våra färger.

För fem år sedan hade klubben svag ekonomi och var på väg att tappa dåvarande huvudsponsorn. Då gick LF Norrbotten in med starkt finansiellt stöd och hjälpte dessutom till att förnya klubbens profil med märke, färger och namn. Det möjliggjorde för klubben att fortsätta att tävla om mästerskapet. Nu står vi på stabilare grund och är redo för nästa steg.

LF Norrbotten fortsätter som klubbens huvudsponsor även denna säsong.
-Vi tror att det är bra för klubben att profilera Luleå och Norrbotten mera tydligt, säger vd Kjell Lindfors. Det stärker laget och hemorten, vilket även är bra för LF Norrbotten.

Gunnar Axheim, styrelseordförande
Lars Mosesson, klubbdirektör

Inlägget Klubbens nya namn är BC Luleå dök först upp på BC Luleå.

Kommentarer