JB överkörda av Södertälje

JB överkörda av Södertälje

8 minuter…..
Så länge gjorde vi rätt saker defensivt mot Södertälje – sen begick vi fyra identiska misstag i rad i försvaret som vi talat om att vi ALDIRG fick göra.
Det tog Södertälje 2min att göra 10-2 och i praktiken döda matchen.

17-13 efter Q1 är i sig ingen katastrof, men det var sättet Södertälje gick ifrån 7-11 till 17-13 som krossade vårt självförtroende och tillit till det vi bestämt.
Vi hamnade halvsekunden efter i i stort sett varje situation både offensivt och defensivt och osäkerheten spred sig som en löpeld. Det är Södertälje för bra för!

Egentligen behöver jag inte skriva mer än så!
Vi var chanslösa i 32min. Södertälje dikterade tempot samt tog det de ville ha resten av matchen och vi var oförmögna att göra någonting åt det.
Just det är väl egentligen det som stör mig mest – dvs. vår oförmåga att hantera motgång i spelet och stressen som kryper på oss.
Istället för att fullfölja det vi bestämt och sedan konstatera att det vi bestämt inte fungerade eller att motståndarna helt enkelt var för bra, så faller vi ur ramen.

Att hantera motgång kommer att avgöra hur bra vi blir i år!
Om vi lyckas bryta trenden vi sett i tre av våra fyra förluster – (Nässjö ej inräknat), dvs. att förmå oss själva att bryta negativa mönster och beteenden i motgång, så har vi chansen att bli riktigt bra. Om vi ens vågar lyssna på ursäkter som skador och nya spelare som stör vår prestation så är vi dödsdömda!
Vi har spelare som är bra nog att tävla i Basketligan mot ALLA lag.
Vi ska inte vinna mot alla hela tiden – det är inte det jag säger – men att förlora med 37 poäng är en förnedring som vi mår fysiskt dåligt av.
Det måste undvikas i framtiden, kosta vad det kosta vill!

Att få stryk av Södertälje på bortaplan lär även de allra bästa få uppleva.
Det är sättet vi får stryk på vi måste göra något åt!

Finns ingen bättre motståndare i världen än just Södertälje för oss om en vecka!
En chans att bevisa något för både oss själva och andra som ser på.
Jag kräver inte vinst på hemmaplan mot Södertälje – men jag kräver att vi alla ser över hur vi vill bli uppfattade av vår omgivning och inte avskriva det som irrelevant!
Det spelar liten roll hur man vinner, bara man vinner. Men det är av monumental betydelse hur man förlorar.
Att förlora med värdighet är helt Ok och en del av sporten.

Vi förlorade inte värdigt igår!

Torbjörn Gehrke
Jämtland Basket

Kommentarer