Jämtland chanslösa mot Södertälje

Jämtland chanslösa mot Södertälje

Södertälje trampade gasen i botten redan från start. När röken skingrats stod det 83–106 på resultattavlan. Jämtland var aldrig nära.

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke tog time out redan vid ställningen 2–9. Men det spelade ingen större roll vad Gehrke hittade på. Södertälje anföll med fart, visade upp ett fantastiskt pick-and-roll spel som hela tiden avslutades med ett öppet skott och Jämtland hängde inte med. När Jämtland dessutom inte hade någon tur med domsluten så rann siffrorna iväg. I halvlek stod det 36–65 och matchen var förstås över. Ingen var bra i hemmalaget under första halvlek. Jo, Anton Kobylak-Berglund kan kvittera ut ett godkänt efter att ha prickat i båda sina trepoängsförsök.

Södertälje sköt 63 % på tvåor och 69 % på treor i första halvlek, vilket är oerhört bra siffror. Jämtland nådde endast 45 på tvåorna och 22 på treorna. Det enda positiva var Jämtlands 20 returer, varav 10 offensiva. Södertälje tog 17 returer men endast tre av dem var offensiva.

Tredje perioden blev bättre från hemmalagets sida, men det kan ju delvis berott på att Södertälje inte behövde gå för fullt. Kobylak-Berglund fortsatte att skicka i treor, det blev tre till under tredje perioden. Dino Cinac vaknade till och började ta för sig. Han visade upp massor av energi och vilja vilket publiken gillade. Tyvärr hamnade han i foulnöd vilket hämmade honom något. Jämtland vann tredje perioden med 25–19.

Jämtland fortsatte att visa vilja i fjärde perioden. Mattias Markusson fick en del speltid i fjärde och gjorde väldigt bra ifrån sig. Najee White gjorde åtta poäng och en läcker steal och Cinac var fortsatt riktigt bra fram till han blev utfoulad. Sista perioden slutade 22–22 och matchen 83–106.

Skottprocenten på tvåor blev 52 för Jämtland och 69 för Södertälje. På treor sköt Jämtland 36 % och Södertälje 52. Zsolt Szabo och Corin Henry hade det jobbigt, Szabo satte endast ett av sina åtta skott och Henry stannade på för honom låga 13 poäng. Han gjorde ändå 10 assists vilket var överlägset flest av alla på planen och hälften av Jämtlands totalt. Niklas Larsson hamnade tidigt i foulnöd och slutade på noll poäng. Returerna vann Jämtland med 33–31. Jämtland hade 13 turn overs och Södertälje hade 11.

Dino Cinac:

– Vi startade illa, det såg ut som om det var första gången vi spelade ihop. Södertälje spelar nära nog perfekt i sitt anfallsspel. Det är lite av Basketligans problem, alla lag spelar ungefär på samma sätt utom Södertälje och de får man möta tre gånger under en säsong.

– Vi spelade med mer aggressivitet i andra, inte för att vi kunde vinna utan för vår stolthet och för våra fans.

– Vi kan vinna de tre återstående matcherna, vi spelar mycket bättre nu.

Vedran Bosnic, Södertäljes coach:

– Jämtland spelar bättre nu när Dino och Jaan är tillbaka. De har haft en del otur under säsongen men skador. De visade kvalitet under den andra halvleken i kväll.

Coach Torbjörn Gehrke:

– Det är klasskillnad på lagen, men 36–65…så stor är inte skillnaden. Vi blev stressade i börjam´n, vi missade tre enkla lay-ups och vi tappade bollen ett par gånger under egen korg när vi hade erövrat den.

– Vi kunde inte hantera dem en mot en. Inte ens våra snabbaste killar hängde med. Första halvlek var riktigt illa. Andra vann vi, det kanske vi inte gjort om Södertälje behövt gå för fullt. Men den aggressivitet och intensitet vi visade i andra skulle vi ha visat även i första.

– Vi har för stor respekt för Södertälje och det är lika för alla lag. Den måste bort. Laget går ut på plan med tanken att man inte ska förlora mer än att man ska vinna.

– Kul för Anton och så var det skönt att Dino fick göra en sådan här match. Mattias gjorde ett väldigt bra inhopp också Det är svårt för honom att spela i den svenska ligan, det finns inga långa spelare för honom att tampas med.

Jämtland Basket – Södertälje Kings 83–106 (16-31, 20-34, 25-19, 22-22) Poängplockare Jämtland: Dino Civac 20, Najee White 16, Anton Kobylak-Berglund 15, Corin Henry 13, Mattias Markusson 8, Jaan Puidet 4, Gustav Hansson 4, Szolt Szabo 3. Södertälje: Toni Bizaca 24, Christopher Czerapowicz 20, Skyler Bowlin 18, Dino Pita 17, Aaron Anderson 9, Davis Lejasmeiers 8, Michel Petersen 4, Erik Johansson 3, Filip Kovacek 3.

Johan Bjurström

Se höjdpunkterna från matchen här: Klicka här

Kommentarer