Jämtland Basket – Årets Matcharrangör och Årets Lyft

Jämtland Basket – Årets Matcharrangör och Årets Lyft

Under slutspelet i Basketligan herr delas en rad utmärkelser ut för prestationer under säsongen som gått. Årets Matcharrangör och Årets Lyft för säsongen 2016/2017 går till Jämtland Basket. Utmärkelserna  tillkännages under kvartsfinalen mellan Jämtland Basket och Södertälje Kings i Östersunds sporthall i kväll.

Årets Matcharrangör
Den klubb som genom ett gediget, idérikt och långsiktigt arbete har gjort matchtillfället till en fest.”

Folk drar folk sägs det. Men hur drar man folk? Jämtland har i år fått en ny arena vilket var viktigt och publiksnittet har gått upp med 500 personer per match. Men klubben har också sedan ett par år tillbaka jobbat målmedvetet med marknadsföring, grafisk profil, olika biljetterbjudanden, webb-TV och mycket mer. Jämtland har ett mycket bra lag på planen men laget runt omkring är kanske ännu vassare. Årets matcharrangör är Jämtland Basket.

Årets Lyft
Klubb, ledare eller spelare etc. som under säsongen svarat för en markant förbättring i något avseende”

I en ort som har en av Sveriges starkaste basketkulturer har ofta de sportsliga resultaten inte motsvarat de lokala förväntningarna. Men en kontinuerlig satsning kombinerat med ett arrangemang och marknadsföring i yppersta Sverigeelit har gett jämtarna anledning att stolt sjunga sin sång med högt huvud. Årets lyft i Basketligan herr är Jämtland Basket.

Omröstning
Vem som får årets utmärkelser i Basketligan herr avgörs genom röstning. I nio av tolv kategorier får alla coacher och lagkaptener varsin röst. Dessutom har media erbjudits att rösta. De lokaltidningar som skrivit mest under året har fått erbjudande att rösta liksom riksmedia. Coacher och lagkaptener får inte rösta på personer ur den egna organisationen, däremot är media fria att rösta på valfri kandidat.

Jury
Tre utmärkelser utses av Svenska Basketbollförbundets jury: Årets Lyft, Årets Matcharrangör och Årets MVP i finalserien.

UTMÄRKELSER BASKETLIGAN HERR 2016/2017
Årets Guard
Årets Lyft: Jämtland Basket
Årets Center:
Årets Försvarare:
Årets MVP i grundserien:
Årets MVP i finalserien:
Årets Stjärnskott: Valter Lindström, Södertälje Kings
Årets Domare:
Årets Forward:
Årets Coach:
Årets Artist:
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket

Kommentarer