Jakten på serieseger fortsätter: ”Jätteviktiga”

Jakten på serieseger fortsätter: ”Jätteviktiga”

Bara sex matcher kvar av grundserien och jakten på seriesegern tätnar.
Nu ska BC Luleå hitta tillbaka till vinnarspåret mot Uppsala Basket.
”Vi är riktigt taggade”, säger guarden Adam Rönnqvist.

BC Luleås senaste två matcher har slutat med förlust.

Först på bortaplan mot Södertälje Kings och i fredags mot Norrköping Dolphins med 78-82.

Luleålaget jagar seriesegern i svenska basketligan och det står egentligen mellan BC Luleå och just Norrköping.

Båda lagen har sex förluster – men Dolphins har en match fler spelad. Så under de sex återstående grundseriematcherna kommer Luleå behöva vinna de allra flesta.

”Vi är riktigt taggade för att få revansch efter Norrköpings-förlusten. Vi ska försöka hitta tillbaka till vårt spel som vi haft lite problem med nu både mot Norrköping och Södertälje”, säger Adam Rönnqvist.

Vad hände mot Norrköping?
”Vi hamnade i deras tempo och de vill sakta ned spelet lite grann och vi vill springa. Men vi hamnade i deras tempo och det blev lite segt helt enkelt. Vi kom inte riktigt igång. Men i morgon (tisdag) är vi taggade till 1000”.

Under tisdagen kommer Uppsala Basket till Luleå. Och det blir en match mot ett lag som är hungrigt efter att knipa den sista slutspelsplatsen i SBL.

Adam Rönnqvist beskriver Uppsala som ett fysiskt lag med tuffa forwards som Axel Nordström, Viktor Gaddefors och amerikanen Jalen Jenkins.

”De är fysiska. Men vi har stora och starka killar i vårt lag så vi kan matcha det. Sen kommer vi springa mycket och få mycket lätta poäng”, säger Rönnqvist.

Hur viktiga är de sex avslutande matcherna i grundserien?
”De är jätteviktiga. Vi har lika många förluster vi och Norrköping. Vi får inte förlora en match till vilket vi inte kommer göra heller”.

Har du fått förhinder och kan inte komma till Luleå Energi Arena under tisdagen? Då kan du följa fighten via webb-tv på SBLplay.se.

Uppkast är precis som vanligt klockan 19:04.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer