Först till tio

Södertälje Kings tar emot Jämtland i ett toppmöte i SBL och vinnaren i den matchen blir första lag att nå tio segrar den här hösten.

Efter att Borås just slagit Wetterbygden med 95-74, har serien fyra lag med 18 poäng. Förutom Kings, Jämtland och Borås  även Dolphins.

Matchen denna torsdagskväll blir säkert dramatisk. När de här lagen möttes upp i Östersund avgjordes matchen först i slutminuten, när William Magarity sköt i en mycket viktig trea, som gav i fyrapoängsledning för Kings som därefter höll undan.

Senast tog Jämtland en meriterande seger mot Borås med 120-113, medan Kings slog Nässjö efter förlängning. Då hade de hämtat in ett underläge på 16 poäng inför den sista quartern.

Skador och sjukdomar har plågat Kings och mot Nässjö var det Martin Pahlmblad och Eric Garcia som saknades. Martin sjuk och Garcia med fotskada. De två behövs mot Jämtland.

Hemmalaget Kings kommer från fyra raka bortamatcher som gett fyra segrar, men coach Ludwig Degernäs har största respekt för Jämtland, inte minst efter den senaste insatsen. Där gjorde jämtarna 30 poäng eller mer i tre av perioderna.

-Det handlar om defence, försvaret är det vi måste fokusera på. Sen får det offensiva spelet komma ur det, säger Ludde.

På torsdag kväll vet vi om det blev Jämtland eller Södertälje Kings som blev först till tio.

Kommentarer