Festen som Bizaca förstörde

Festen som Bizaca förstörde

Det var upplagd för en spännande thriller i Boråshallen. Södertälje Kings var i stan. På hemmapublikens näthinnor: JJ Millers avgörande i slutsekunden för drygt två år sedan. Vad som hände? Toni Bizaca fullkomligt mosade Borås Baskets försvar. Och när han inte gjorde det så tog Christopher Czerapowicz över. Kings kunde tillslut vinna matchen, helt odramatiskt, med klara 73-90 och segla vidare som serieledare.

 

Södertälje Kings, och framför allt rutinerade forwarden Toni Bizaca, fick en drömstart på toppmötet med Borås Basket i Boråshallen. Efter två och en halv minut var ställningen 0-7 och hemmalagets första timeout var ett faktum.

 

Borås tog sig i kragen och genom en dunk från Christian Maråker och några blandade poäng från Jakob Sigurdarson och Mike Palm så hade man hyfsat sifforna till 7-11 på poängtavlan. Men bättre än så skulle det inte bli. Med en glödhet Bizaca i spetsen gled Kings iväg till 11-20 efter tio minuter.

 

Bizaca, som hade nio poäng på högprocentigt skytte i den första perioden, visade inga tecken på att sakta ner. Nio nya poäng i den andra perioden, med ännu högre procent, gjorde att han stod på 18 poäng i halvtid. Nu hade han även fått med sig Christopher Czerapowicz i poänggörandet och Kings ledde med 33-44 efter 20 minuter.

 

Även om Borås lyckades avsluta tredje perioden med en run på 10-0 så innebar det inte minskat avstånd till Kings. Omar Krayem var den som scorade mest hos hemmalaget. Men hans 18 poäng efter tre perioder matchades av Czerapowicz, övertrumfades av Bizacas 28 poäng och det var Kings som ledde med 53-64 efter tre perioder.

 

I den fjärde ökade Södertälje på ledningen snarare än att Borås kom närmare. Tillslut stannade det helt odramatiskt på 73-90 och Södertälje visade vilka som är regerande svenska mästare.

 

Efter: Borås-Södertälje, med Omar ”The Wizard” Krayem

 

Borås Basket-Södertälje Kings: 73-90 (11-20, 22-24, 20-20, 20-26).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 23, Jakob Sigurdarson 15, Christian Maråker 11, Mike Palm 9, Toni Vitali 9, Adama Darboe 3, Emil Lundstedt 3.

 

Poänggörare Kings: Toni Bizaca 34, Christopher Czerapowicz 26, Skyler Bowlin 10, Nick Spires 7, Aaron Anderson 7, Mike Joseph 3, Dino Pita 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se

Kommentarer