En premiärmatch med två ansikten när Kings vände och vann

En premiärmatch med två ansikten när Kings vände och vann

Kings lyckades med en osannolik vändning efter underläge med hela 18 poäng i halvtid i premiären hemma mot mästarna BC Luleå. Andra halvlek slutade 64-35 i Kingsfavör.

Finalreprisen och Luddes hemmadebut som headcoach för Kings började väldigt hafsigt från bägge lagen och det var till slut BC Luleå som fick ordning på sitt spel och gled i från till en 18 poängsledning efter att Kings haft chansen och ta det till 12-13 poäng så satte Adam Rönnqvist en tre på ett ben precis på slutsignalen, 30-48.

Efter att ha sett slutresultatet kan man tro att Kings kom ur blocken direkt i tredje men så var inte fallet. BC Luleå hade fortfarande kontroll och ledde med 52-30 innan Kings och vaknade och kunde spela ut mästarna fullständigt. En blowout sista fem minuterna av tredje perioden med dryga 20 poäng och en poängs ledning inför fjärde perioden.

Väl där var det bara ett lag på banan, BC Luleå paralyserat och Kings inspirerat och motiverat. Slutresultat 94-83 efter hela 64-35 i andra halvlek.

De som verkligen satte tonen och knöt upp nervknut efter nervknut var Bizaca (23 poäng), Borg (20), Pahlmblad (18) och Spires (14).

Svänger det så här mellan dessa lagen under säsongen kommer det krävas lugnande piller för både coach Öqvist och Degernäs. Ändå en riktigt underhållande premiär som hade precis det som en premiär ska ha på hemmaplan, nerver och risigt spel, vändning och hemmaseger till slut.

Nu ser vi fram emot en liknande vändning på onsdag i FIBA Europe Cup mot ungerska Szolnoki – inget är uppenbarligen omöjligt!

Kommentarer