Efter bortasegern – BC Luleå klart för semifinal

Efter bortasegern – BC Luleå klart för semifinal

Denzel Andersson har blivit en bra trepoängsskytt tack vare extraträning.
Mot Umeå BSKT ledde han sitt BC Luleå till seger – och nu är laget klart för semifinal.
”Det är fint. Men vi kan inte börja slappna av ännu”, säger Andersson efter vinsten med 100-92.

Denzel Andersson var bäst på planen när BC Luleå inledde bortamatchen mot Umeå BSKT.

Han satte den första trepoängaren han sköt – och sedan rasslade det bara till. Efter det sköt han med stort självförtroende och hade satt fyra av sex treor efter 15:23 minuter på golvet.

”Ja, jag var öppen, det kändes som bra skott och jag tog dem”, säger Denzel Andersson.

Hur bra är du på att skjuta treor egentligen?
”Otroligt bra. Nej, nu ska jag inte överdriva (skratt). Jag kan skjuta och ibland går det lite bättre än vissa dagar. I dag gick det väldigt bra”.

Anderssons trepoängsprocent har ökat successivt under säsongen. Just nu skjuter han karriärbästa 38 procent från bakom trepoängslinjen.

Och det tillskriver han många timmars extraträning.

”Jag och Anton Kobylak-Berglund brukar stanna kvar tillsammans efter träningarna och skjuta. Det är väl det som har gjort det. Det kan vara allt från 50 till 200 skott”, säger Andersson.

Har det gett resultat?
”Ja, man får mer självsäkerhet. När det går bättre på träningar så är det bara att skjuta på match också”.

Men mer än 15:23 i speltid blev det inte för Denzel Andersson. I början av den tredje perioden var olyckan framme när han landade på en motståndares fot och blev liggandes på golvet med uppenbara smärtor.

Han spelade inget mer den matchen – och slutade på totalt 14 poäng, två returer och två steals.

”Det gjorde jävligt ont men det ska nog gå bra. Det är bara en stukning. Jag ska ta hand om det så att jag kommer tillbaka snabbt”.

Matchen i övrigt, då? Tja, BC Luleå hade mycket tack vare Denzel Andersson en stabil 15-poängsledning i halvtid.

Men sedan gick det utför. Umeå BSKT verkligen kämpade sig i kapp och det skiljde bara några få poäng i slutet av den fjärde perioden.

Då klev matchvinnaren Brandon Rozzell fram och gjorde 16 poäng under de avslutande åtta minuterna. Det gjorde att BC Luleå slutligen kunde vinna med 100-92.

Därmed har BC Luleå cementerat sig som ett topp två-lag i grundserien säsongen 2017/2018. Det innebär att man redan nu, med fyra matcher kvar av serien, är klart för semifinal i svenska basketligan.

”Det är fint. Men vi måste fortfarande vara fokuserade på att vinna grundserien. Vi kan inte börja slappna av ännu”, säger Andersson.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 18, Quinton Upshur 16, Yannick Anzuluni 16, Denzel Andersson 14, Tom Lidén 8, Adam Rönnqvist 7, Brice Massamba 6, Anton Saks 6, Tim Kearney 6, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Umeå BSKT: Nicholas Schlitzer 25, Arik Smith 20, Andre Nilsson 18, Egal Saleman 11, Alexandros Varytimiadis 10, John Leggett 4, Chris Singhateh 4.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer