Det blir nyckeln till seger i seriefinalen

Det blir nyckeln till seger i seriefinalen

När BC Luleå tar emot Norrköping Dolphins innebär det seriefinal i Luleå Energi Arena.
Och enligt Denzel Andersson blir nyckeln till segern att hålla uppe tempot i spelet.
”Det kommer att bli en bra match”, säger han.

BC Luleå ligger etta i svenska basketligan med 13 segrar på 15 omgångar.

Norrköping Dolphins har hittills vunnit 10 av 15 matcher i samma serie och ligger på andra plats i tabellen.

Det är SBL:s just nu två bästa lag som ställs mot varandra under fredagen i Luleå Energi Arena. Och BC Luleå-forwarden Denzel Andersson väntar sig en spännande tillställning.

”Det kommer bli en bra match. Vi kommer att springa mycket med förmodligen mycket dunkar och bra fart”, säger Denzel Andersson.

I Norrköping finns två nya spelare sedan lagen senast möttes. In har den schweiziske forwarden Jonathan Dubas och den amerikanske guarden Eugene Harris kommit.

Det gästande laget har fått en bredare rotation och adderat ännu mer storlek under korgarna i form av 206 centimeter långe Dubas.

”De blir lite större inside. Men vi har pratat mycket nu om att vi måste boxa ut. Istället för att bara gå efter bollen så måste man boxa ut sin snubbe innan”, säger Andersson.

Denzel Andersson saknades i det senaste mötet med Södertälje Kings på grund av en axelskada. Men han har tränat som vanligt hela veckan och är tillbaka i spel igen.

Han tror att nyckeln till seger mot Norrköping går via att hålla uppe det tempostarka spelet.

”Att vi inte ska gå upp med bollen. Vi ska använda vår fart, hela tiden röra oss och att det inte blir statiskt. Det är nyckeln”.

Matchen börjar som vanligt klockan 19:04. För er som inte har möjlighet att vara på plats går det att se den på webb-tv via NSD.se eller Kuriren.nu.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer