De fick årets utmärkelser 2014/2015

De fick årets utmärkelser 2014/2015

I samband med den sista SM-finalen delades den sista utmärkelsen ut. Södertälje Kings point guard John Roberson kammade hem priset som årets MVP.  Norrköping Dolphins, Borås Basket och Södertälje Kings var flitigast förekommande med två priser var.

 

Årets MVP: John Roberson, Södertälje Kings

Årets guard: John Roberson, Södertälje Kings

Årets forward: Christian Maråker, Borås Basket

Årets center: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins

Årets rookie: Johan Löfberg, ecoÖrebro

Årets försvarare: Alex Wesby, LF Basket

Årets coach: Lars Johansson, Norrköping Dolphins

Årets domare: Apostolos Kalpakas

Årets matcharrangör: Borås Basket

Årets lyft: Nässjö Basket

 

Årets utmärkelser genom åren (1992-2015)

 

MOTIVERINGAR

 

Årets MVP: John Roberson, Södertälje Kings

Basketligan har genom åren sett några fantastiska amerikanska guards. Årets spelare är av en sådan kaliber att han redan kan nämnas som en av de bästa guarderna i Basketligans 22-åriga historia. Han är explosiv, iskall och gör allt med en fantastisk hög procent. Han låg, ännu en gång, bakom sitt lags SM-guld.

 

Årets guard: John Roberson, Södertälje Kings

Trots att han endast spelat lite mer än hälften av årets matcher har denna spelare utmärkt sig speciellt. Han har en fantastisk hög procent i allt han gör, en överlägsen fysik och presterar alltid när det gäller. Han bryter mönstret, ställer motståndarförsvaret på ända och får publiken att gapa.

 

Årets forward: Christian Maråker, Borås Basket

Från första match och ända till kvällens semifinal har denna spelare visat svensk basketpublik hur nästa nivå ser ut. Han snittar 16 poäng, 9 returer och 3 assists och kan spela på en mängd olika sätt. I Eurochallenge var han nästan ännu bättre och blev vald till Eurochallenge Player of the Week en gång. Årets forward är ödmjuk, hårt arbetande och otroligt talangfull.

 

Årets center: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins

Få andra spelare blir omnämnda med mer respekt av motspelarna. Få andra spelare i Basketligan lyckas väcka mer känslor hos motståndarlagens fans. Få andra spelare har varit viktigare för det svenska landslaget de senaste åren. Årets center är en av Basketligans mest dominanta spelare det senaste decenniet och gör mycket poäng, tar massor av returer, blockar skott och skrämmer motståndare till att skjuta ändå från parkeringen.

 

Årets rookie: Johan Löfberg, ecoÖrebro

Årets rookieklass i Basketligan herr har varit starkare än på många år. Vilket gör utmärkelsen väldigt prestigefylld. Årets pristagare är en offensiv spelare av rang, med stark träningsvilja och skyhög potential. Han har etablerat sig som ett hot i alla motståndarcoachers ögon.

 

Årets försvarare: Alex Wesby, LF Basket

Årets försvarare har varit en dominerande spelare i Basketligan de senaste åren och har redan lämnat ett avtryck. Hans smartness och fysik gör att han kan försvara spelare på nästan alla positioner och hans försvar bidrar starkt till att han har bäst plus/minus-statistik i LF. Få spelare i Basketligan är mer respekterade bland motståndarcoacher och spelare.

 

Årets coach: Lars Johansson, Norrköping Dolphins

Årets coach är på intet sätt en rookie även om det är hans första år som head coach i Basketligan herr. Tvärtom är han redan en av svensk baskets mest meriterade ledare. Ingen är förvånad över att han såg till att Norrköping Dolphins låg i serietoppen under nästan hela grundserien. Genom ett taktiskt, engagerat och tydligt ledarskap har han lotsat sitt lag genom säsongen från en outsiderposition till tydligt favoritskap inför slutspelet

 

Årets domare: Apostolos Kalpakas

Han är en korrekt, lyhörd och högst kompetent matchledare. Men årets domare är inte heller rädd för att blåsa när det gäller och är konsekvent i sina bedömningar vilket möjliggör bättre och mer underhållande matcher.

 

Årets matcharrangör: Borås Basket

Är man bäst så är man. Årets matcharrangör visar att det handlar om idé, passion, delaktighet och ständig utveckling. Årets matcharrangör tittar ständigt på vad publiken vill ha och försöker att möta dessa behov för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Denna ödmjukhet och passion gör att årets matcharrangör heter Borås Basket.

 

Årets lyft: Nässjö Basket

Med ett långsiktigt tänk och en strävan att efter sina resurser skapa ett framgångsrikt lag har Nässjö Basket varit en förebild inom idrottssverige. Publiken, arrangemanget och känslan är redan i yppersta toppklass. Men i år har klubben för första gången gått till slutspel och det är detta faktum som fått alla röstande att nästan enhälligt framhålla Nässjö Basket.

Kommentarer