BC Luleå vill ta nionde raka i tuff bortamatch

BC Luleå vill ta nionde raka i tuff bortamatch

BC Luleå reser ned till Nässjö med ett mål i sikte: Att vinna nionde raka matchen.
Men tränaren Peter Öqvist varnar för en tuff bortamatch.
”En tuff men rolig uppgift”, säger han.

BC Luleå avslutade 2017 på bästa möjliga sätt. Dagen innan nyårsafton anordnade klubben gratismatchen till förmån för Barncancerfonden, lockade över 2500 personer till hallen och vann med 32 poäng över Jämtland Basket.

”Ja, fantastiskt. Vilken kväll vi fick! Vilken basketkväll vi fick här uppe i Luleå att runda av året med. Hela den matchen med hela inramningen och alltihopa var ett minne för livet. Vi hoppas på fler sådana kvällar här uppe i Luleå”, säger tränaren Peter Öqvist.

Under fredagen reser nu Luleålaget ned till Nässjö med ett mål i sikte: Att vinna sin nionde raka match. Men Peter Öqvist varnar för en tuff fight.

”Nässjö borta är alltid en tuff bortamatch. Om jag förstått det rätt är det också en sponsormatch där nere. Vi hoppas på lapp på luckan och bra drag där nere. En tuff men rolig uppgift. Ett Nässjö som spelar lirar första matchen efter ett coachbyte. Det är alltid spännande och vi får se vilka förändringar som coach gör inför den här matchen”, säger Öqvist.

Nässjö har bytt ut centern Isaiah Johnson mot den mer rörlige spelaren Devin Gilligan. Vad innebär det för BC Luleå?
”De har bytt till Devin Gilligan och det ger dem ytterligare ett hot utifrån i skyttet. Det är mycket mer en forward än en center. En face up-spelare med bra attackspel med ansiktet mot korgen och en duktig skytt. Det gör att de kanske inte får samma tryck under korgen men å andra sidan har möjlighet att sprida golvet och det sätter ett högre tryck på vårt ett mot ett-försvar ute på perimetern”.

Matchen börjar precis som vanligt klockan 19.04 och spelas i Nässjö Sporthall. För er som inte har möjlighet att vara på plats går det alldeles utmärkt att följa den via webb-tv på SBLplay.se.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer