BC Luleå ett steg närmare serieseger

BC Luleå ett steg närmare serieseger

BC Luleå besegrade Nässjö med 88-81 och är ett steg närmare serieseger.
Det efter ett skönt formbesked av Adam Rönnqvist.
”Vi är väldigt glada att vi kom ut med vinsten”, säger han.

BC Luleå fick kämpa länge innan man lyckades vinna mötet med tabelljumbon Nässjö Basket.

Trots att Smålandslaget kommer att missa slutspel och saknade två nyckelspelare (Sango Niang och Thomas Tshikaya) så kämpade man in i det sista.

Efter två spelade perioder ledde Nässjö med 36-35.

”Det var en tuff match. Nässjö kom upp och spelade hårt och vi kom inte riktigt upp i vår offensiva nivå. Vi fick kämpa lite hårdare i dag men till slut så lossnade det. Det gick ganska bra på slutet och det kändes skönt att vinna den här matchen”, säger BC Luleå-guarden Adam Rönnqvist.

Det var i den tredje perioden som BC Luleå vaknade på allvar. Adam Rönnqvist började att bomba i trepoängare, attackera korgen och hittade sina medspelare i bra lägen.

Det ledde till att hela offensiven lossnade för serieledaren som kunde vinna period tre med 31-21. Och slutligen vann man även matchen med 88-81.

”Vi fick mycket lätta poäng, sprang i några bollar och allt blev mycket lättare. Nässjö är duktiga, har många bra skyttar och en stor center som kan göra poäng där inne. Vi är väldigt glada att vi kom ut med vinsten”, säger Rönnqvist.

Adam Rönnqvist var en av BC Luleås bästa spelare i segern. Han svarade för ett skönt formbesked när han gjorde 18 poäng, sju assists och tog fem returer.

”Det kändes bra. Första halvlek gjorde jag inte mycket rätt. Andra halvlek kändes mycket bättre och fick springa i några lätta. Jag gjorde inte en så jättebra defensiv insats i dag men skönt att komma igång med poänggörandet och dra i några treor i andra halvlek”, säger han.

Nu återstår bara tre matcher i grundserien för BC Luleå. Laget ligger fortsatt på första plats i tabellen och ångar på mot seriesegern.

”Jag ska inte säga att det betyder allt för det gör det inte. Men det är en fördel att ha hemmaplansfördel genom hela slutspelet”.

Poänggörare, BC Luleå: Quinton Upshur 20, Adam Rönnqvist 18, Anton Saks 14, Brandon Rozzell 14, Yannick Anzuluni 10, Tom Lidén 4, Brice Massamba 4, Anton Kobylak-Berglund 2, Jonatan Arvidsson 2.

Poänggörare, Nässjö: Dusan Sisic 19, Daniel Eliasson 17, Jonathan Peleg 16, Kristian Heder Ternell 8, Angelo Griffis 6, Karim Wazzi 6, Devin Gilligan 4, David Czerapowicz 3, Mantas Griskenas 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer