Atletisk tvåvägsspelare förstärker truppen

Atletisk tvåvägsspelare förstärker truppen

BC Luleå adderar ytterligare spets till truppen.
Det senaste nyförvärvet: Tavarius Shine, 24, som kommer direkt från colleget Oklahoma State University.
”Det är inte mycket som jag inte kan göra på en basketplan”, säger Shine.

BC Luleå är under uppbyggnad och flera nya, spännande spelare kommer att finnas med i truppen när säsongen 2018/2019 drar igång.

I natt gjorde klubben klart med spelaren som ska ersätta den amerikanske guarden Quinton Upshur. Han heter Tavarius Shine, är 24 år gammal och kommer direkt från det välrespekterade amerikanska colleget Oklahoma State University.

Shine är 198 centimeter lång, spelar guard/forward och är en så kallad tvåvägsspelare.

”Jag är exalterad och taggad för att komma igång. Jag har pratat med tränaren Peter Öqvist mycket och jag gillar verkligen allt han har berättat”, säger Tavarius Shine.

Under den senaste säsongen med Oklahoma State University var han en av lagets mest pålitliga spelare offensivt – och en jätteviktig kugge i defensiven.

Shine snittade 9,7 poäng, 3,5 returer och 1,7 assist och hade en nyckelroll under sina 25 minuter per match.

”Jag är ganska mångsidig och kan göra det mesta på en basketplan. Ta returer, skjuta, ta bollen till korgen och försvara många olika positioner. Det är inte mycket som jag inte kan göra på en basketplan”, säger Shine.

BC Luleås tränare Peter Öqvist ser stor potential i sitt senaste nyförvärv.

”Det är en talangfull guard/forward eller två-trea som det kallas. Han har bra fysik, är atletisk och har erfarenhet från ett stort college. Där har han fått vara delaktig i både försvar och anfall mot några av de bästa collegelagen i USA”, säger Peter Öqvist.

Öqvist fortsätter:
”Han är ung och kommer direkt från college så det kommer att bli en liten omställning för honom att komma till Europa. Men vi är övertygade att han har verktygen att klara av det väldigt bra”.

Klubbdirektör Lars Mosesson ser positivt på den pågående föryngringen och förnyandet av BC Luleå.

”Vi och framför allt Peter har tittat på otroligt många spelare. Valet föll på den här killen som vi tycker är spännande. Vi vet att han kommer från en bra skola och det känns bra att ha nästa spelare på plats. Det är kul att vi föryngrar laget och vi hoppas att kunna presentera ytterligare en spelare inom en snar framtid”, säger Mosesson.

Fakta

Namn: Tavarius Shine
Ålder: 24
Längd: 198 centimeter
Vikt: 91 kilo
Position: Guard/forward
Tidigare klubbar: Oklahoma State University, Fork Union Military Academy, MacArthur (high school)

Foto: Bruce Waterfield
Text: Max Wiik

Kommentarer