Anzulunis show bakom BC Luleås storseger

Anzulunis show bakom BC Luleås storseger

Här är Yannick Anzulunis löfte till assisterande tränaren Håkan Larsson som han höll – med råge.
Forwarden svarade för en triple-double när BC Luleå besegrade Jämtland Basket med 96-64 inför storpublik.

Förutsättningarna inför BC Luleås sista hemmamatch för 2017 år var perfekta.

Klubben ordnade gratismatch, skulle skänka 250 000 till Barncancerfonden och det var Norrlandsderby mot Jämtland Basket som väntade.

Matchen blev precis som BC Luleå ville ha den. 2510 personer fick bevittna när Luleålaget vann storstilat över Jämtland. Och det var efter halvtid som hemmagänget kopplade grepp på allvar om tillställningen.

Tack vare dominans i returtagningen (46-29) och hög procent runt ringen kunde man vinna den tredje perioden med 18-6. Det gav en ledning med 25 poäng inför de avslutande tio minuterna.

Och period nummer fyra blev bara transportsträcka för hemmalaget som vann matchen med 96-64.

”Det var en rolig match. Vi ville att det skulle bli en bra match för publiken som var fantastisk i dag. Vi lyckades vinna med 32 poäng så jag är väldigt nöjd med laginsatsen, publiken och även coacherna”, säger Yannick Anzuluni.

Yannick Anzuluni var en av BC Luleås absolut bästa spelare i vinsten. Han svarade för en imponerande triple-double som innehöll 14 poäng, 17 returer och tio assist.

”Jag har tittat mycket på Ben Simmons (NBA-stjärna) i går och det inspirerade mig lite. Det är alltid kul att vinna matcher och att göra triple-doubles. Men det viktigaste var att vi vann. Det var serieettan mot tvåan och vi visade att vi fortfarande är över alla andra”, säger Anzuluni.

Ryktet säger att du lovade assisterande tränaren en triple-double innan matchen.
”Jag sa till honom att jag skulle få tio assist och tio returer. Jag försökte inte göra poäng själv i dag alls. Men det blev en triple-double och jag är väldigt nöjd med det”.

Nästa match i svenska basketligan spelas 5 januari när BC Luleå gästar Nässjö Basket på bortaplan.

Poänggörare, BC Luleå: Denzel Andersson 18, Brandon Rozzell 15, Yannick Anzuluni 14, Tom Lidén 13, Quinton Upshur 12, Anton Saks 6, Anton Kobylak-Berglund 4, Jonatan Arvidsson 4, Tim Kearney 3, Daniel Hansson 3, Adam Rönnqvist 2, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Oliver Gehrke 15, Brandon Taylor 14, Antto Nikkarinen 14, Preston Purifoy 9, Daniel Johansson 4, Niklas Larsson 4, Gustav Hansson 2, Olle Lundqvist 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer