Anzuluni blev stor hjälte i återkomsten

Anzuluni blev stor hjälte i återkomsten

Han har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom.
Men i SM-final 5 kom Yannick Anzuluni tillbaka – och ledde BC Luleå till seger med 82-74 mot Norrköping Dolphins.
”Jag ville komma in och hjälpa laget vinna oavsett vad”, säger han.

Inför SM-final 5 visste både BC Luleå och Norrköping Dolphins att en nyckelmatch stod framför dem.

Ställningen var 2-2 i matcher och vinnaren skulle koppla ett skönt grepp om guldbucklan.

Och efter att ha missat två raka matcher på grund av sjukdom var forwarden och showmannen Yannick Anzuluni äntligen tillbaka i spel.

”Det kändes bra. Lite trött men det var fantastiskt. Bra publik, match 5 och en seger vi verkligen behövde. Det var allt jag förväntade mig”, säger Yannick Anzuluni.

Anzuluni klev rakt in i startfemman och blev den positiva injektion som laget behövde för att knipa ytterligare en seger.

Men det skulle bli, precis som finalmatcherna ska vara, en jämn historia innan BC Luleå slutligen kunde kalla sig segrare igen.

Efter två spelade perioder var ställningen 48-42. Båda lagen kom till bra lägen offensivt och sköt med hög procent både på två- och trepoängare.

Men det var i den fjärde perioden som man stängde butiken. Två direkt avgörande sekvenser stod Anzuluni för.

Nästan två minuter in i period fyra stal han bollen på offensiv planhalva och dunkade i 69-62. Och med bara sekunder kvar av matchen stod han för en defensiv insats på Joakim Kjellbom som gjorde att Luleålaget kunde hålla undan och vinna med 82-74.

”Jag är less på att coach alltid säger att jag aldrig spelar nog hårt försvar (skratt). Jag var tvungen att motbevisa honom en sista gång på hemmaplan. Jag gjorde mitt bästa, stoppade upp händerna och så hände det”, säger Anzuluni.

Yannick Anzuluni slutade på 16 poäng, nio returer, tre assist och tre steals i återkomsten efter sjukfrånvaron.

Han hade längtat efter att få spela match igen.

”Det var okej. Jag ville komma in och hjälpa laget vinna oavsett vad. Förra hemmamatchen, när jag inte spelade, så var kaptenen Tim (Kearney) fantastisk. Han var inte här i dag och jag var tvungen att hitta min inre Tim, spela hårt försvar och göra allt som krävdes för att vinna vilket jag gjorde”, säger Anzuluni.

Nu leder BC Luleå med 3-2 i matcher i finalserien (som spelas bäst av sju). På onsdag klockan 19:04 i Stadium Arena i Norrköping har man alltså chansen att bli svensk mästare för andra året på raken.

”Det är det ultimata målet. Vi vill bara avsluta det på onsdag och få en bra match på bortaplan. Vi har inte gjort det så bra hittills så det är vår chans att vinna på onsdag”.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 22, Quinton Upshur 18, Yannick Anzuluni 16, Brice Massamba 9, Denzel Andersson 8, Tom Lidén 4, Adam Rönnqvist 3, Anton Saks 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Gerry Blakes 20, Joakim Kjellbom 17, Eugene Harris 11, Mikael Lindquist 8, Johnell Smith 8, Tim Schüberg 6, Fredrik Larsson 3, Nils Johansson.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer