Andra raka förlusten för Kings

Andra raka förlusten för Kings

Södertälje Kings kom till spel efter en tuff bortaförlust mot Norrköping Dolphins i torsdags och ställdes mot Uppsala Basket som vilat från match sedan den 19 december. Till skillnad mot i Norrköping startade Kings bra och ledde i halvtid, men lyckades inte behålla fokus hela vägen, vilket ledde till seger för Uppsala med 87-81 efter en helt igenom jämn match. Poängbäst blev Axel Nordström, 28 (elva returer) och poängbäst i Kings blev Tobias Borg, 19. Liksom Nordström gjorde Viktor Gaddefors en double-double, 19/10, efter en imponerande sista period.

Uppsala började i högt men lite darrigt tempo och gav bort några bollar till motståndarna som drog nytta av sina extra possessions. Borg började strålande och satte liksom Toni Bizaca tidigt en trepoängare. Först någon minut senare kontrade högprocentige Anes Zekovic (totalt 2/3 straffkast, 5/7 tvåpoängare och 3/4 treor = 21 poäng) med en och gjorde därmed gästernas första poäng. Kings returtagning var betydligt mer aggressiv än i matchen mot Norrköping Dolphins senast och en av dem som bidrog med mycket vilja och energi var Auston Barnes, som fick en utmärkelse som matchens spelare i Kings. I Uppsala fick Nordström inte oväntat motsvarande pris. Ett antal turnovers från hemmalagets sida gav dock gästerna möjlighet att hämta ikapp underläget till minus tre inför den andra perioden.

– Jag börjar känna mig mer bekväm med coach och spelarna, och med fler minuter kan jag förhoppningsvis göra mer, jag försöker bara jobba hårt och hjälpa laget att vinna. Jag har varit här i tre, fyra veckor nu och tycker att allt är väldigt professionellt – Ludde gör ett bra jobb med att peppa killarna varje dag och jag är ny, men jag försöker passa in och jag gillar det, berättade Barnes.

Uppsala hade problem att få stopp på motståndarnas attacker mot korgen, men gynnades av att ofta få ställa sig vid straffkastlinjen och ett väl fungerande trepoängsskytte. Främst var det Nordström och Zekovic som höll igång gästernas poängproduktion. Men trots att Kings insats inte var felfri behöll hemmalaget ledningen som i halvtid var sex poäng.

– Jag tycker att vi kom till bättre avslut i den första halvan än i den andra, och i andra änden gjorde Uppsala bra anfall, de sköt bra. Men det här måste vi ta på oss själva, jag vill inte säga att de inte slog oss, för de vann om man tittar på poängtavlan, men vi måste göra saker bättre ifrån oss i båda ändar av planen, fortsatte Barnes.

Martin Pahlmblad, vars fysik gör honom svårstoppad i en mot en-situationer, var även glödhet vid trepoängslinjen och slutade på totalt 18 poäng. I ett läge i slutet av den tredje quartern satte han en viktig trea när Uppsala länge hade haft kontrollen, men perioden vanns ändå av gästerna med 25-17, som därmed hade gått upp i en tvåpoängsledning inför de sista tio minuterna. Att det finns en tendens till ojämnt spel i laget beror på andra saker än att spelarna inte har hittat lagkemin än, menar Barnes:

– Jag menar, de flesta killarna har spelat tillsammans ett tag nu. Jag tycker att mot Norrköping blev vi helt enkelt utmanövrerade, och idag tycker jag att vi förlorade fokus, så jag tror att det bara handlar om att få ihop det och vara fokuserade i fyrtio minuter.

Aaron Anderson gjorde ett stort och viktigt jobb i returtagningen (totalt tio) och gav Kings flera viktiga bollinnehav, men lagen följdes åt poängmässigt genom den fjärde perioden och utgången var oviss. Att Viktor Gaddefors (nio poäng och sex returer enbart i q4) tände till ordentligt mot slutet var naturligtvis till stor nytta för Uppsala, som hade några poängs övertag under slutminuterna. Barnes trepoängare när strax under tre minuter återstod innebar dock en viktig upphämtning till 79-80 för Kings, men tyvärr för hemmalagets del räckte det inte hela vägen den här gången.

– Jag är inte orolig än, vi måste bara fortsätta jobba varje dag tillsammans för att bli bättre. Målsättningen är att vi tar oss till final i april, maj, så vi har tid på oss att bli bättre. Om man tittar på den här matchen behöver vi göra bättre avslut, vi behöver ha bättre fokus i försvar. Jag tycker att varje match innebär olika utmaningar och vi måste bara lita på oss själva, avslutade Barnes.

 

Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Uppsala Basket 81-87

(21-18), (28-25), (17-25), (15-19)

 

Poäng i Kings:

Tobias Borg 19

Martin Pahlmblad 18

Auston Barnes 12

Toni Bizaca 10

Adam Ramstedt  7

Aaron Anderson 7

Valter Lindström 5

Henrik Sjölin 3

 

Poäng i Uppsala:

Axel Nordström 28

Anes Zekovic 21

Viktor Gaddefors 19

Mannos Nakos 6

Lukas Friberg 6

Rickard Eriksson 3

Rhys Carter 3

Tobias Skyttevall 1

 

Av: Lina Agnemar

Foto: Anna Forsström

Kommentarer