Adam Rönnqvists ursäkt till fansen – efter förlusten

Adam Rönnqvists ursäkt till fansen – efter förlusten

BC Luleå föll tungt i Norrlandsderbyt mot Umeå BSKT.
Då ber guarden Adam Rönnqvist om ursäkt till publiken efter förlusten med 88-98.
”Vi spelar tio gånger hårdare på våra träningar än vad vi gör i dag”, säger han. 

Tisdagens hemmamatch mot Umeå BSKT blev inte alls vad BC Luleå hade tänkt sig.

Det gästande laget öppnade starkast och anfört av insidebjässen André Nilsson hade Umeå en ledning efter tio minuters spel med 21-16.

Och så fortsatte det egentligen hela matchen. Umeå BSKT dominerade returtagningen och hade ett konstant grepp om matchen samtidigt som BC Luleå brast i defensiven.

Efter matchen ville Luleå-guarden Adam Rönnqvist be om ursäkt till publiken.

”Vi spelar jättedåligt. Jag ber om ursäkt till publiken som kommer och kollar i dag. Vi spelar tio gånger hårdare på våra träningar än vad vi gör i dag. Vi har varit på väg nedåt ett bra tag nu. Men Umeå är bra i dag också. De sätter tuffa skott, har bra spelare, stora och starka. Så vi får jobba – men det här är vår match att vinna”, säger Adam Rönnqvist.

Umeå BSKT vann returtagningen med 44-31 mycket tack var just André Nilsson som själv tog 19 av. I den andra halvleken vaknade dessutom målgöraren Arik Smith till liv. Han gjorde bara två poäng under de inledande två perioderna – och slutade ändå på 19 poäng.

När slutsignalen ljöd stod BC Luleå som förlorare med 88-98. Men Adam Rönnqvist kan inte ge någon förklaring till den svaga insatsen.

”Jag vet inte. Vi tränar otroligt mycket hårdare än vad vi gör när vi spelar i dag. Det är nästan slagsmål varje träning. I dag kommer vi ut, viker ned oss och gör inte vad vi ska försvarsmässigt. Det är bara att komma igen och kolla på matchen, se vad som är dåligt och komma tillbaka”, säger Rönnqvist.

Hur går ni vidare från det här?
”Det är svårt. Vi måste försöka hitta glädjen i spelet som vi hade i höstas och hela förra året. Hittar vi den så tror jag det ska lösa sig. Vi måste kolla lite video och se vad vi gör fel också”.

Nu gäller det att ladda om för BC Luleå. Nästa hemmamatch spelas tisdagen 6 februari när Borås Basket kommer till Luleå Energi Arena.

Poänggörare, BC Luleå: Quinton Upshur 21, Brandon Rozzell 21, Tom Lidén 12, Adam Rönnqvist 7, Yannick Anzuluni 7, Brice Massamba 7, Denzel Andersson 5, Tim Kearney 3, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Umeå BSKT: Nick Schlitzer 24, Arik Smith 19, Egal Saleman 17, André Nilsson 16, Eric Gilchrese 14, Chris Singhateh 5, Albin Frank 2, Alexandros Varytimiadis 1.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer