Lidén tillbaka inför förväntad storpublik

Lidén tillbaka inför förväntad storpublik

Tom Lidén är tillbaka efter några dagar med magsjuka.
Då väntas storpublik när BC Luleå tar emot Jämtland Basket i gratismatchen till förmån för Barncancerfonden.
”Det ska bli sjukt kul”, säger Lidén.

Jämtland Basket kommer på besök till Luleå Energi Arena under lördagen. Då kommer det bli fullt hus när BC Luleå ordnar gratismatch till förmån för Barncancerfonden.

Luleåklubben ska, tillsammans med sina samarbetspartners, skänka 250 000 kronor till Barncancerfonden – och inträdet är dessutom gratis.

Tom Lidén missade torsdagens bortamöte med Borås Basket på grund av magsjuka. Men under fredagen var han tillbaka i träning och är redo för spel igen.

”Jodå. Jag mår bra. Jag var okej redan i går (torsdag) men med smittorisk och allt sådant där bestämde vi att det inte var någon bra idé att jag skulle följa med”, säger Tom Lidén.

Hur känns det att lira på hemmaplan igen?
”Det ska bli sjukt kul. Det känns som att det är så få matcher att varje gång vi spelar hemma blir det lite extra. Det ska bli jäkligt kul med mycket folk och gratismatch”.

Tom Lidén beskriver Jämtland som ett lag som spelar ”liknande basket” som BC Luleå gör. Det innebär att det kommer bjudas på massor av fart och tufft försvarsspel.

”Jämtland är alltid knepiga. De spelar liknande basket som vi gör och gör det jäkligt bra. Deras amerikan (Brandon Taylor) som varit skadad hela säsongen är tillbaka och gjorde en riktigt bra match senast. Det kommer bli tufft. Det gäller att vi är redo att ladda om, hittar timingen och energin i spelet”, säger Lidén.

Han fortsätter:

”När vi mötte dem sist hade vi helt rätt inställning och sprang på dem trots att de spelar liknande som vi gör. Det finns potential att det blir ganska mycket poäng och mycket offensiv basket”.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Jämtland?
”De är bra i ‘transition’ och har väldigt många duktiga skyttar. Det är de två grejerna som vi måste försöka kontrollera och offensivt spela vårt eget spel”.

Det finns endast onumrerade biljetter kvar att tillgå. Kassan kommer att öppna klockan 14.00 och antalet biljetter är begränsat. Det går inte att hämta ut biljetter innan 14.00.

Matchen börjar 16.04 – och ni som inte har möjlighet att vara på plats i Luleå Energi Arena kan som vanligt köpa hem matchen på SBLplay.se.

Foto: Johan Sandström

Text: Max Wiik

Kommentarer